Groepen op onze school

Daltonparel groep 8: Samenwerken

samenwerken

Published in 'Blog van 8A'

Daltonparel groep 3B Presenteren

Om de kinderen voor te kunnen bereiden op het geven van een spreekbeurt of boekbespreking geven zij in groep 3 ook een korte presentatie. Dit gebeurt aan de hand van voorwerpen die iets over de kinderen zelf zeggen, daardoor hebben ze vaak niet eens door dat ze aan het presenteren zijn. Ze laten bijvoorbeeld een voetbalschoen of hun favoriete boek zien. Zo leren ze elkaar beter kennen en inspireren ze elkaar om bepaalde boeken te gaan lezen of een leuke sport te gaan beoefenen.

 

Ook presenteren alle kinderen voorwerpen uit “De Rode Rugzak". De voorwerpen die hierin zitten beginnen bijvoorbeeld allemaal met de letter S omdat dit de letter van de week/dag is. 

 

Heel mooi om te zien hoe zelfverzekerd de kinderen dan voor de klas staan. Wij zijn trots! 

Published in 'Blog van 3B'

Gertie van Boxel
Daltonparel 6B

Inline image

Published in 'Blog van 6B'

Daltonparel groep 2B

Reflectie op het leerproces is belangrijk binnen ons Daltononderwijs. Bij jonge kinderen is het belangrijk dit meteen na de activiteit te doen, omdat het terughalen vanuit het geheugen van het jonge kind nog niet verder ontwikkeld is. Onze kinderen kiezen een eigen doel en direct na het bezig zijn geweest met dit doel komen ze bij de leraar om te reflecteren. Hier gebruiken we de reflectiecirkel voor. Er worden wat vragen over het werken aan het doel gesteld. Samen bepalen we dan of het doel is gehaald en als het behaald is, wordt er een sticker bij het doel op het doelenblad geplakt. Trotse gezichten! 

Published in 'Blog van 2B'

Daltonparel groep 5a

Hoi ik ben Caro. Ik ben in de kinderraad gekomen want ik heb ideeën  zoals gezonde kooklessen ,of knutselen met fruit en daarna opeten.

Ik heb een PowerPoint gemaakt met deze ideeën. En toen waren de verkiezingen. De klas mocht stemmen op het beste idee. Ik werd gekozen. Toen was ik heel blij.

Toen mocht ik naar de kinderraad toe. We hebben het erover gehad welke kleur we willen voor de gordijnen voor het podium. We hadden besproken wat we mee moesten nemen naar de kinderraad. We hebben besproken wanneer we gaan vergaderen. We hebben besproken dat je frietvet mee naar school mag nemen als je dat hebt. We hebben besproken welke ideeën we hadden voor de inloopochtend. Ik had nog een ideetje. Ik had een idee voor het plein. Ik dacht dat je na het buiten spelen je schoenen uit moest doen. We hebben veel besproken over meer planten en dieren. Maar dieren kan niet, vissen of wandelende takken kan wel in de klas, maar een konijn ofzo moet soms naar buiten of in de klas en dat is heel veel moeite om te doen. Dat was het zo’n beetje eigenlijk.

Published in 'Blog van 5A'

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences