Groepen op onze school

Anouk Liedenbaum
Daltonparel groep 5a

Hoi ik ben Caro. Ik ben in de kinderraad gekomen want ik heb ideeën  zoals gezonde kooklessen ,of knutselen met fruit en daarna opeten.

Ik heb een PowerPoint gemaakt met deze ideeën. En toen waren de verkiezingen. De klas mocht stemmen op het beste idee. Ik werd gekozen. Toen was ik heel blij.

Toen mocht ik naar de kinderraad toe. We hebben het erover gehad welke kleur we willen voor de gordijnen voor het podium. We hadden besproken wat we mee moesten nemen naar de kinderraad. We hebben besproken wanneer we gaan vergaderen. We hebben besproken dat je frietvet mee naar school mag nemen als je dat hebt. We hebben besproken welke ideeën we hadden voor de inloopochtend. Ik had nog een ideetje. Ik had een idee voor het plein. Ik dacht dat je na het buiten spelen je schoenen uit moest doen. We hebben veel besproken over meer planten en dieren. Maar dieren kan niet, vissen of wandelende takken kan wel in de klas, maar een konijn ofzo moet soms naar buiten of in de klas en dat is heel veel moeite om te doen. Dat was het zo’n beetje eigenlijk.

Gepubliceerd in 'Blog van 5A'

Maud van Ballegooij
Daltonparel poëzieweken groep 1A

Gisteren was de afsluiting van de poëzieweken. De kinderen mochten hier al hun gemaakte werkjes tentoonstellen. Leuk dat jullie zijn komen kijken!

 

Zo had groep 1A treinen en boten geknutseld passend bij gedichten over verkeer. Deze knutsel was een weektaakje. De kinderen mochten zelf kiezen of ze een boot of een trein zouden knutselen en mochten ook zelf op het Digikeuzebord inplannen op welke dag zij dit gingen maken. Dit is een voorbeeldje van hoe wij in groep 1 werken aan de daltonpijler verantwoordelijkheid. 

 

Ook hadden we een aantal groepsgedichten gemaakt. Samenwerken is een daltonpijler waar we in groep 1 veel mee doen. Werken met je maatje, de kinderen van jouw bankje of schoudermaatjes. Knap er zo ook leuke gedichten zijn ontstaan!

 

Gepubliceerd in 'Blog van 1A'

Birgit van Hal
Daltonparel groep 4B

Wij werken graag samen in onze klas omdat we van elkaar kunnen leren. Door samen aan onze taken en opdrachten te werken versterken we onze sociale vaardigheden zoals leren luisteren naar elkaar, open staan voor ideeën van anderen en samen reflecteren. Door middel van spelletjes werken we samen, bijvoorbeeld in circuitvorm zoals op de foto´s waar de kinderen de spellingscategorieën oefenen die zij geleerd hebben.

Gepubliceerd in 'Blog van 4B'

Daphne Megens
Verantwoordelijkheid en reflectie in groep 7

Aan het einde van de week kiezen de kinderen uit groep 7 zelf hun planwerk en huiswerk voor de volgende week. Ze krijgen een overzicht met daarop een aantal van de aangeboden lesdoelen van de afgelopen weken. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf reflecteren op het gemaakte werk. Ze bekijken welke lesdoelen ze wel of niet beheersen. Bij het maken van de keuze voor planwerk en huiswerk nemen de kinderen eigen verantwoordelijkheid.

Zo maken wij de kinderen bewust van hun kwaliteiten en aandachtspunten en betrekken we ze bij het eigen leerproces.

Gepubliceerd in 'Blog van 7A'

Anouchka van de Coolwijk
Daltonparel groep 3A

Inline image

Gepubliceerd in 'Blog van 3A'

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren