Blog van groep 5

Maud van Ballegooij
Daltonparel

Vandaag is het nationale daltondag. In groep 5 zijn we met elkaar in gesprek gegaan over dalton. Wij zitten op een daltonschool, maar wat houdt dat in? Wat is dalton?

 

We besproken de vijf pijlers die belangrijk zijn voor het daltononderwijs: reflectie, samenwerking, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en effectiviteit.

 

Samen hebben we bedacht wat wij in de klas en op school doen aan deze pijlers. Dit hebben wij verwerkt in een mooie poster.

 

Nu kunnen wij precies vertellen wat dalton is en wat wij daarmee doen. Knap hè?!

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 5'

Maud van Ballegooij
Daltonparel groep 5

Wist je dat…

Wij in groep 5 graag leerzame spelletjes spelen?

Tijdens veel spellen mogen wij samenwerken. Zo moeten we bijvoorbeeld kinderen aantikken om vervolgens met onze kaartjes een som te maken. Hierdoor leren wij om met iedereen samen te kunnen werken. Vervolgens moeten de antwoorden natuurlijk ook gecontroleerd worden. Hier zijn wij zelf verantwoordelijk voor. Zit er een foutje in? Niet erg! Dan kunnen wij het zelf verbeteren. We rekenen de som nogmaals uit met onze maatjes om zo uiteindelijk tot het juiste antwoord te komen.

Een ander voorbeeld is dat wij met de kaartjes opzoek gaan naar maatjes en een zo groot mogelijk getal proberen te maken. Dit doen wij met een HTE schema. Soms kunnen wij ook al getallen met duizendtallen maken met het DHTE schema.

Knap (en leuk) hè?

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 5'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren