Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 8

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 8

12 januari 2023

Inhoud
  • Agenda
  • Nieuwe collega's 
  • Thema-avond; HELP! Mijn kind verdwijnt in socialmedia of gamen
  • Rapport/advies gesprekken
  • Nationale voorleesdagen
  • Knutselen voor carnaval
  • Kerstleeswedstrijd
  • 5 jaar Evenaar
  • Cursusaanbod Muzelinck
Agenda 📆

ma 16 jan    Start toetsweken

di   24 jan    Thema-avond; Help! Mijn kind verdwijnt in socialmedia of gamen 

wo 25 jan    Start voorleesdagen

do 26 jan     Even-Aardigheden 9

Nieuwe collega's

We hebben goed nieuws!

Ondanks het enorme lerarentekort is het ons gelukt om twee nieuwe collega's te vinden voor de openstaande vacatures voor de instroomgroep en voor groep 4b. 

 

Juf Gladys zal aan het eind van deze maand, na 17 jaar, afscheid nemen van onze school. Rianne Hanenberg, ouder van onze school, heeft aangegeven dat zij haar baan als leraar weer kan en wil oppakken. Na een aantal jaren uit het onderwijs te zijn geweest, is dit een mooi moment om terug te komen. Er hebben diverse gesprekken plaats gevonden met haar en meerdere collega's uit het team. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij een aanwinst is voor onze school.

Vanaf 1 februari tot de zomervakantie zal juf Rianne Hanenberg dus niet alleen ouder, maar ook collega zijn op Daltonschool De Evenaar. Zij zal naast juf Birgit groep 4 gaan draaien.

 

Ook voor onze instroomgroep hebben wij een nieuwe collega gevonden. Juf Janice Bongers zal vanaf maandag 6 maart onze jongste kleuters gaan ontvangen en met hen een mooie start maken van hun schoolloopbaan. Juf Janice staat te popelen om te starten op De Evenaar, dus dat belooft veel goeds.

 

Beide zullen zich in de volgende Even-Aardigheden aan jullie voorstellen.

Thema-avond; HELP! Mijn kind verdwijnt in socialmedia of gamen

 

Op 24 januari hebben wij Laurens Veltman als gastspreker en ervaringsdeskundige over het in contact komen met je kind en bij te sturen in socialmedia en gamen.

In de bijlage kun je hier meer informatie over terugvinden.

Opgeven kan via het schoudercom bericht dat jullie afgelopen maandag ontvangen hebben.


Het belooft een zeer informatieve en zinvolle avond te worden voor alle ouders van onze school, want ook als je kind nu nog jonger is, kun je hier later veel profijt van hebben.

Rapport/advies gesprekken

Vanaf maandag 16 januari gaan de inschrijvingen voor de oudergesprekken weer gedeeld worden.

Jullie ontvangen een bericht waarop je je kunt inschrijven voor een gesprek. Inschrijven kan tot 3 februari.

Zoals gebruikelijk kunnen gezinnen met 3 of meer kinderen zich vanaf 16 januari inschrijven. Voor alle andere gezinnen is inschrijven mogelijk vanaf 17 januari. 

Nationale voorleesdagen

voorleesdagen

Ook dit jaar besteden wij als school aandacht aan de Nationale voorleesdagen. Dit jaar staat het boek; ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal. Dit boek gaat over een feestje geven en schoon en vies.

 

Op woensdag 25 januari hebben de groepen 1-2 een voorleesontbijt en mogen alle kinderen in pyjama naar school toe komen. Alle ouders uit de groepen 1&2 krijgen hier nog een Schoudercom bericht over van de eigen leerkracht.

 

Tip: Naast dat wij als school aandacht geven aan de voorleesdagen zijn er ook leuke activiteiten in de bibliotheek en het golfbad rondom deze dagen. Voor meer informatie kun je terecht op de websites van de desbetreffende organisaties. Ook kun je bij de lokale boekhandel dit leuke boek voor een klein prijsje kopen.

Knutselen voor carnaval

Binnenkort is het weer Carnaval en dit willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. 

Het knutselen van de carnavalswagens was vorig jaar een groot succes, dus willen we dit graag een vervolg geven.  

Dit jaar mogen jullie allemaal thuis een eigen carnavalsknutselwerk maken en daarvan maken we een tentoonstelling in de aula.  

Per klas wordt er een thema bedacht en binnen dit thema mag iedereen thuis een carnavalsknutselwerkje maken. Dit knutselwerkje mag maximaal 1m bij 1m groot zijn. Je mag dit alleen doen of samen met een klasgenootje.  

Het betreffende thema wordt deze week in de klas van je kind bedacht en zal uiterlijk 20 januari via Schoudercom door de leerkracht aan jullie worden gemaild. 

 

Als het knutselwerkje af is, mag je deze mee naar school nemen en wordt deze tentoongesteld. Zet op de carnavalsknutsel duidelijk de naam en de klas van je kind.   

Tijdens de carnavalsviering zullen een aantal leraren de tentoongestelde knutsels bekijken en voor zowel de onderbouw (groepen 1 en 2), de middenbouw (groepen 3 t/m 5) als de bovenbouw (groepen 6 t/m 8) een winnaar uitkiezen. Deze winnaars krijgen dan natuurlijk een prijsje!  

 

Succes allemaal met knutselen thuis, wij zijn heel benieuwd naar alle mooie creaties! 

Verdere informatie over Carnaval volgt in de komende Evenaardigheden. 

 

Werkgroep Carnaval 

Kerstleeswedstrijd

Wat zijn er veel foto's ingestuurd voor de kerstleeswedstrijd. Hartstikke leuk dat jullie op zo'n creatieve wijze samen met de kinderen foto's hebben gemaakt en gedeeld. Hopelijk hebben we op deze manier ook weer laten zien aan de kinderen dat lezen leuk is en dat je overal kunt lezen!

De winnaars van deze kerstleeswedstrijd zijn:

Quinn uit groep 2B

Levi uit groep 4B

Tibbe uit groep 8

 

Hieronder zie je een collage van de ingezonden foto's. Je kunt ze ook bewonderen in de aula.

klw

5 jaar Evenaar

5 jaar

Zoals aan de start van dit schooljaar al is vermeld, bestaat De Evenaar dit jaar 5 jaar! Dit gaan wij vieren op vrijdag 21 april 2023, tijdens de Koningsspelen.
Omdat we er voor kinderen en ouders een ontzettend leuke dag van willen maken, vragen we iedereen alvast om (als het mogelijk is), deze dag vrij te houden. 

We willen op deze dag gezamenlijk een hapje en drankje doen, met zowel ouders als kinderen. We weten nog niet of dit in het begin van de ochtend is of op het eind van de ochtend. Dit horen jullie zo snel mogelijk.