Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 10

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 10

9 februari 2023

Inhoud
  • Agenda
  • Carnaval op De Evenaar
  • Gedragspecialist - Anti-pest coõrdinator
  • Poëziefeest
  • Afmelden BSO
  • Inleveren frituurvet
Agenda 📆

di   14 febr    pré-advies en rapport gesprekken

wo 15 febr    pré-advies en rapport gesprekken

vr  17 febr     carnaval

20-24 febr     voorjaarsvakantie

ma 27 febr    start poëzieweken

do   2 mrt      Even-Aardigheden 11

Carnaval op De Evenaar (herhaling)

Binnenkort is het feest op De Evenaar. Vrijdag 17 februari vieren we carnaval! We zien iedereen dan graag in zijn/haar mooiste of gekste kleren en met een feesthumeur op school. 

carnaval

 

Alle kinderen brengen op 17 februari hun eigen groente/fruithap en drinken mee. Aan het eind van de dag zal er getrakteerd worden op een heerlijke pannenkoek. Wanneer je kind dit niet mag hebben i.v.m. een allergie, bespreek dit dan met de leraar zodat er gezamenlijk een alternatief geregeld kan worden. 

 

Pistolen en zwaarden e.d. mogen mee als dit bij de outfit hoort, maar gaat na het laten zien van de outfit wel in de tas of uitdeelbak i.v.m. kwijtraken of kapot gaan hiervan. 

Confetti, partypoppers en spuitserpentine mogen niet mee naar school worden genomen! 

 

Tot 17 februari mogen alle kinderen als ze dat leuk vinden, thuis een carnavalsknutsel maken. Dit mag geheel naar eigen idee ingevuld worden. Zodra de 'carnavalsknutsel' klaar is, mag deze mee naar school zodat deze tentoongesteld kan worden in de school. Er is zelfs een kleine wedstrijd aan verbonden, dus maak er wat moois van!    

 

Werkgroep Carnaval.

Gedragsspecialist - Anti-Pestcoördinator

Juf Gladys heeft afscheid genomen van de school, maar daarmee ook afscheid genomen van haar rol als gedragsspecialist en anti-pestcoördinator. Natuurlijk willen wij goed de zorg blijven dragen voor de sociale veiligheid bij ons op school. Daarom zal Juf Daphne (groep 7) deze rollen over gaan nemen. Mochten er vanuit jullie of leraren vraagstukken liggen, zal zij daar vanaf heden bij betrokken worden.

Poëziefeest

poezie

Na de voorjaarsvakantie gaan alle kinderen hard werken aan rijmen en dichten tijdens de poëzieweken.

Op donderdag 16 maart zullen alle originele en creatieve werkjes die gemaakt zijn rondom dit thema, in de klassen van de kinderen tentoongesteld worden van 15.30 uur tot 17.00 uur. Hierbij mogen alle belangstellenden komen kijken. 

Er zal ook weer een 'poëziecafé' georganiseerd worden door de kinderen van groep 8. Zij zullen zelfgemaakte versnaperingen verkopen en met de opbrengst kunnen zij dan leuke activiteiten organiseren in hun afscheidsweek. Denk daarom aan kleingeld.

 

We hopen dat het gezellig druk gaat worden!

Afmelden BSO

Wanneer een kind ziek is en hij of zij is afgemeld bij ons op school, dan geven wij deze afmelding niet door aan de BSO. Hiervoor is een aparte afmelding nodig bij de BSO zelf. Met vragen hierover kunnen jullie terecht bij de pedagogisch medewerkers van de BSO. 

Inleveren frituurvet

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij De Evenaar dragen we samen bij aan een schoner milieu en voorkomen we dat het frituurvet in het riool belandt, wat zeer schadelijk is voor het milieu. Het frietvet wordt gerecycled tot biobrandstof waardoor het frituurvet een duurzaam 2e leven krijgt. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kunnen we samen aan bijdragen.

vet