Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 9

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 9

26 januari 2023

Inhoud
  • Agenda
  • Babynieuws
  • SAAM&Vatting
  • Nieuwe collega's stellen zich voor
  • Bericht van juf Gladys
  • Knutselen voor carnaval (herhaling)
  • Carnaval op De Evenaar
  • 5 jaar De Evenaar
  • Frituurvet inleveren
Agenda 📆

vr   3 febr    Eind voorleesdagen

ma 6 febr   Studiedag (alle kinderen vrij)

wo 8 febr    Rapporten mee

do 9 febr     Pré-advies en rapport gesprekken

do 9 febr     Even-Aardigheden 10

Babynieuws 💙

fedde

Hoeraaaaaaa! Juf Kelly is bevallen. Afgelopen dinsdag is haar mooie zoontje geboren. Zijn naam is Fedde. Alles gaat goed. Wij wensen het jonge gezin heel veel gezondheid en geluk. 

SAAM&Vatting

Het afgelopen half jaar (sep-dec 2022) hebben we hard gewerkt aan onze schooldoelen en daar willen wij jullie graag over informeren. In de bijlage vind je de tweede SAAM&Vatting van 2022. Veel leesplezier.

Nieuwe collega's stellen zich voor

Rianne Hanenberg

rianne

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Rianne Hanenberg en ik ben 39 jaar oud. Samen met mijn man en onze 4 kinderen wonen wij op een boerderij, net in het buitengebied van Oss.
Mijn hobby’s zijn wandelen, badminton en lezen. Daarnaast begeleid ik ook elke week een autistisch meisje met paardrijden.
Na 7 jaar fulltime thuis te zijn geweest bij ons eigen jonge gezin, heb ik nu weer ontzettend veel zin om aan de slag te gaan als juf. Vanaf 1 februari werk ik om de week op maandag en elke dinsdag en woensdag in groep 4. Tot dan! 

 

Groetjes Rianne

 

Janice Bongers

janice

Beste ouders en kinderen van Daltonschool De Evenaar.

 

Mijn naam is Janice Bongers en ik ben 26 jaar. Met mijn vriend Maikel wonen wij in ons gezellige huisje in Handel. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in Milheeze gewerkt. Ik heb lesgegeven aan groep 3 en popel om nu bij jullie op school in de instroomgroep te starten. Naast mijn werk vind ik wandelen, tekenen en toneelspelen erg leuk. Ook ga ik samen met Maikel graag op vakantie. Na de carnavalsvakantie ben ik in de onderbouw te vinden. Met vragen of voor een gezellig praatje kun je bij mij terecht. Laten we er met z'n allen een leuk tijd van maken.

 

Tot snel!

 

 

Bericht van juf Gladys

Beste ouders, verzorgers en kinderen van De Evenaar,

 

Na 18 jaar op deze school gewerkt te hebben, ga ik nu een avontuur aan in het speciaal onderwijs. Vanaf februari zal ik als groepsleerkracht gaan werken bij HUB Oss, in een VSO groep. Ik kijk terug op een prachtige tijd met jullie kinderen, waarvoor ik jullie wil bedanken. Bedankt voor de fijne samenwerking, de leuke momenten en mooie herinneringen!

 

Vriendelijke groeten, 

Gladys Reijnen

Knutselen voor carnaval (herhaling)

Het knutselen van de carnavalswagens was vorig jaar een groot succes, dus willen we dit graag een vervolg geven.  

Dit jaar mogen jullie allemaal thuis een eigen carnavalsknutselwerk maken en daarvan maken we een tentoonstelling in de aula.  

Per klas is er een thema bedacht en gecommuniceerd door de leraren. Binnen dit thema mag iedereen thuis een carnavalsknutselwerkje maken. Dit knutselwerkje mag maximaal 1m bij 1m groot zijn. Je mag dit alleen doen of samen met een klasgenootje.  

 

Als het knutselwerkje af is, mag je deze mee naar school nemen en wordt deze tentoongesteld. Zet op de carnavalsknutsel duidelijk de naam en de klas van je kind.   

Tijdens de carnavalsviering zullen een aantal leraren de tentoongestelde knutsels bekijken en voor zowel de onderbouw (groepen 1 en 2), de middenbouw (groepen 3 t/m 5) als de bovenbouw (groepen 6 t/m 8) een winnaar uitkiezen. Deze winnaars krijgen dan natuurlijk een prijsje!  

 

Succes allemaal met knutselen thuis, wij zijn heel benieuwd naar alle mooie creaties! 

 

Werkgroep Carnaval 

Carnaval op De Evenaar

Binnenkort is het feest op De Evenaar. Vrijdag 17 februari vieren we carnaval! We zien iedereen dan graag in zijn/haar mooiste of gekste kleren en met een feesthumeur op school. 

carnaval

 

Alle kinderen brengen op 17 februari hun eigen groente/fruithap en drinken mee. Aan het eind van de dag zal er getrakteerd worden op een heerlijke pannenkoek. Wanneer je kind dit niet mag hebben i.v.m. een allergie, bespreek dit dan met de leraar zodat er gezamenlijk een alternatief geregeld kan worden. 

 

Pistolen en zwaarden e.d. mogen mee als dit bij de outfit hoort, maar gaat na het laten zien van de outfit wel in de tas of uitdeelbak i.v.m. kwijtraken of kapot gaan hiervan. 

Confetti, partypoppers en spuitserpentine mogen niet mee naar school worden genomen! 

  

Werkgroep Carnaval.

5 jaar De Evenaar

slingers

Op vrijdag 21 april zijn de Koningsspelen. Op deze dag gaan wij ook vieren dat De Evenaar 5 jaar bestaat!

Aan het einde van de ochtend, van ca 11.30 uur tot 12.30 uur willen we met alle kinderen en zoveel mogelijk ouders gaan proosten op dit eerste lustrum.

Zorg ervoor dat je er deze ochtend bij kunt zijn, dat zouden wij heel erg leuk vinden!

 

We willen niet alleen proosten, maar ook iedereen op een stukje taart trakteren. 🍰

Daarom zijn we op zoek naar zoveel mogelijk ouders (minstens 50!) die een taart willen verzorgen op vrijdag 21 april.

 

Als je graag een taart wilt maken/regelen, dan horen we dat graag!

Volgende  week zal juf Chantal (groep 1B/Eventmanager) via Schoudercom een bericht versturen naar iedereen, waarin je kan aangeven of je mee kan bakken.

 

We hopen dat we op 21 april een mooi taartenbuffet kunnen presenteren! Alvast bedankt!

 

Werkgroep Koningsspelen/5 jaar Evenaar.

 

 

Frituurvet inleveren

De Evenaar is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën. Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Daltonschool De Evenaar dragen we samen bij aan een schoner milieu en voorkomen we dat het frituurvet in het riool belandt, wat zeer schadelijk is voor het milieu.

 

Omdat frituurvet en plantaardige oliën waardevolle grondstof zijn, krijgen wij als school een vergoeding van Green Oil Recycling. Het bedrag dat wij per volle kliko ophalen besteden wij aan gezelschapspellen voor in de spellenkast. Daarnaast gaat er 10% naar een goed doel. Zo helpen we niet alleen het milieu maar dragen we maatschappelijk ook ons steentje bij.

 

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de gele kliko bij onze school milieu straat.

 

frituurvet