Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 10

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 10

10 februari 2022

Inhoud
  • Agenda
  • Rapporten en oudergesprekken
  • Carnaval
  • Open ochtend
  • Waterpokken
  • Webinars GGD voor Ouders
    • Media opvoeding; Alles wat je als ouder wilt weten!
    • Mama, papa: waar komen baby's vandaan?
Agenda

vr 11 feb ------ rapport mee

do 17 feb ----- ouder gesprekken

di 22 feb ------ ouder gesprekken

wo 23 feb ---- Mad-Science

do 24 feb ----- Even-Aardigheden 11

vr 25 feb ------ Carnaval viering

Rapporten en oudergesprekken

rapportMorgen ontvangen alle kinderen het rapport. Zoals in het bericht van 3 februari aangegeven, zullen er bij dit rapport geen cito-gegevens worden bijgesloten omdat deze niet of nauwelijks zijn afgenomen.  Door observaties, kindgesprekken, gemaakt werk en formatieve (methode) toetsen zijn de kinderen goed in beeld. In de komende rapportgesprekken zullen de leraren en kinderen de ontwikkeling met jullie bespreken.

 

De oudergesprekken zullen op donderdag 17 en dinsdag 22 februari plaatsvinden. De uitnodiging om hiervoor in te schrijven is deze week via SchouderCom naar iedereen verstuurd en kan nog worden ingevuld. De gesprekken vinden plaats op school, tenzij je in quarantaine zit of liever het gesprek online voert. Dit kan dan aangegeven worden bij de leraar.

Carnaval

Binnenkort is het feest op De Evenaar.Vrijdag 25 februari vieren we carnaval! We zien iedereen dan dus graag in zijn/haar mooiste of gekste kleren en met een feesthumeur op school.

 

Tot 25 februari mogen alle kinderen als ze dat leuk vinden, thuis van een schoenendoos een carnavalswagen maken. Dit mag geheel naar eigen idee ingevuld worden. Zodra de 'carnavalswagen' klaar is, mag deze mee naar school zodat deze tentoongesteld kan worden in de school. Zo creëren we toch een beetje een optocht. Er is zelfs een kleine wedstrijd aan verbonden, dus maak er wat moois van! De eerste kunstwerkjes zijn al binnen en dat ziet er al heel mooi uit.

 

Alle kinderen brengen op 25 februari hun eigen groente/fruithap en drinken mee. Aan het eind van de dag zal er getrakteerd worden op een heerlijke pannenkoek met poedersuiker en/of stroop. Wanneer je kind dit niet mag hebben i.v.m. een allergie, bespreek dit dan met de leraar zodat er een alternatief geregeld kan worden.

  

pk

Open ochtend

Het kiezen van de juiste basisschool is een belangrijk moment. Je wilt natuurlijk dat je kind er 8 jaar lang met plezier naar toe gaat. Wordt jullie zoon of dochter binnenkort 3 of 4 jaar, kom dan naar onze open ochtend op vrijdag 18 maart. Je kan dan vrijblijvend binnen lopen tussen 8.45 en 12.00 uur voor een gesprek en een rondleiding. 

Geef het ook door aan mensen in jullie omgeving, waarvan de zoon of dochter volgend jaar naar school toe mag.

 

Wanneer je op 18 maart verhinderd bent, bel ons dan op telefoonnummer 0412-691166 of stuur een mail naar info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl en vermeld hierin de geboortedatum van je kind en je telefoonnummer. Wij nemen dan z.s.m. contact met jullie op. 

Waterpokken

In de onderbouw heerst waterpokken. Waterpokken is een zeer besmettelijke ziekte. Het komt voornamelijk voor bij kinderen. Bij waterpokken ontstaan er blaasjes op de huid.

 

Waterpokken start meestal met lichte koorts en hangerigheid bij kinderen. Na 1 of 2 dagen komen er kleine rode bultjes op de huid. De bultjes beginnen op het hoofd of de romp. Op die bultjes ontstaan blaasjes die veel jeuk veroorzaken. Na een paar dagen drogen ze op en worden het korstjes. De ziekteverschijnselen duren ongeveer 10 dagen.
Zwangere vrouwen die geen waterpokken hebben doorgemaakt (en ook niet gevaccineerd zijn) en bij wie geen imuunstatus is vastgesteld of de immuunstatus negatief is, wordt geadviseerd contact met kinderen en volwassenen die (mogelijk) waterpokken of gordelroos hebben te vermijden. Het advies is om naar de verloskundige, huisarts of gynaecoloog te gaan als er toch contact is geweest met iemand met waterpokken of gordelroos.
Webinars GGD voor ouders

Mediaopvoeding: alles wat je als ouder wilt weten! 

21 februari 19.30-20.30 uur

Kinderen zitten uren per dag op hun mobiel, tablet of laptop. Opvoeden met media is niet altijd even makkelijk! Vaak worstelen ouders met allerlei vragen. Hoe maak ik goede afspraken over schermtijd? Hoe zorg ik dat ze niet online gaan pesten? En misschien wel de moeilijkste: wanneer geef ik mijn kind een smartphone en onder welke voorwaarden?

In samenwerking met Bureau Jeugd & Media organiseren wij dit webinar over mediaopvoeding. Freek Zwanenberg zal jullie antwoord geven op al je vragen en nuttige tips voor thuis meegeven. Over hoe je goede afspraken kunt maken en het gesprek met je kind kunt voeren. En hoe je zelf als ouder het goede voorbeeld kunt geven. Maak hier alvast kennis met Freek!

Doelgroep: ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen

Aanmelden

 

Mama, papa: waar komen baby’s vandaan?

17 maart 20:00-20:45 uur

Op 17 maart om 20:00 uur, organiseert de GGD samen met Rutgers (kenniscentrum seksualiteit en seksuele gezondheid) een webinar over seksuele en relationele ontwikkeling bij kinderen tot 12 jaar. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent, aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten.

Verschillende aspecten worden besproken en je krijgt informatie en handvatten om je kind hierin te begeleiden.

Inschrijven voor dit webinar kan door te mailen naar: webinars@ggdhvb.nl, je krijgt dan een inschrijflink om deel te kunnen nemen aan het webinar.

Doelgroep: ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen