Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 7

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

πŸ’» info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 7

15 december 2022

Inhoud
  • Agenda
  • Lerarentekort op De Evenaar
  • Kerstviering
  • Kerstleeswedstrijd
  • Aanmelden voor schooljaar 2023-2024
  • 5 jaar Evenaar
  • Evenaardag 28 juni 2023
  • Green Oil Recycling
  • Kerst Circus Oss
Agenda πŸ“†

vr 23 dec        Kerstviering

26 dec-6 jan   Kerstvakantie

do 12 jan        Even-Aardigheden 8

Lerarentekort op De Evenaar

Zoals iedereen weet kampen we met behoorlijke uitdagingen wanneer er collega's (langdurig) ziek worden. We zijn enorm blij dat binnen ons team zoveel collega's flexibel zijn en inspringen daar waar kan en nodig is. 

We kunnen voorzichtig positief melden dat het erop lijkt dat we twee nieuwe collega's gevonden hebben. Het is zo goed als zeker dat we in februari vervanging hebben voor juf Gladys in groep 4b.

Ook voor de instroomgroep mogen wij waarschijnlijk een nieuwe collega verwelkomen. De instroomgroep zal starten op 6 maart.

We hopen dat voor de kerst alles zover rond is, dat we dit volledig kunnen bevestigen aan de betreffende groep(en).

Kerstviering πŸŽ„

Dit jaar gaan we 2022 feestelijk afsluiten met een gezellig kerst-ontbijt-buffet op school. Deze kerstviering staat gepland opβ€―vrijdagochtend 23 december.

 

Sinds 7 december hangt er bij de ingang van de klas een lijst waarop je aan kunt geven welke hapjes je gaat maken voor de klas om te serveren bij het kerstontbijt.β€―β€―Als iedereen 6 tot 8 hapjes maakt, is er voor elk kind voldoende om te eten. β€―β€― 

Kinderen met een allergie, kunnen het beste voor een eigen kerstontbijt zorgen, zodat we zeker weten dat deze kinderen alleen krijgen wat ze zeker mogen hebben. 

  

We gaan deze ochtend kijken naar de kerstmusical, die wordt opgevoerd door de kinderen van groep 7.β€―β€― 

Ook gaan we een kerstlichtje of -bal maken. Alle materialen hiervoor zijn op school aanwezig.β€― 

 

Op donderdag 22 december mogen alle kinderen een eigen bord, beker en bestek mee naar school nemen. Alles in een tas en ook alles voorzien van naam aub.β€―

Op vrijdag 23 december is het speelplein sfeervol verlicht en staat er een gezellig muziekje aan, het is het leukste als alle kinderen via het speelplein naar de klas gaan. 

β€―β€― 

Kinderen kunnen eigen fruit en drinken meenemen voor de ochtendpauze. De ervaring leert echter dat de buiken na het kerstontbijt behoorlijk vol zitten. πŸ˜‰

De dag wordt afgesloten in de eigen klas met een lekkere beker chocolademelk met slagroom. Om 12.30 uur is de school uit en begint de kerstvakantie.β€― 

β€―β€― 

Het belooft weer een sfeervolle ochtend te worden.β€― 

Kerstleeswedstrijd

In de kerstvakantie houden wij een kerstleeswedstrijd om het leesplezier in de vakantie ook niet te verliezen. Want ook dan is het goed om te blijven lezen.

Wat is de bedoeling? De kinderen lezen in de vakantie een boek op een originele leesplek. Hiervan mag een foto gemaakt worden en deze mag opgestuurd worden naar Meneer Bjorn via SchOuderCom. De foto's zullen worden uitgeprint en worden opgehangen als een collage in de school. Denk daarbij dus eventueel zelf aan de AVG-richtlijnen.

De Kinderraad zal samen met juf Anouchka de origineelste foto uitkiezen voor de onder- midden- en bovenbouw. De winnaars zullen natuurlijk een leuke prijs ontvangen!


Dus ben creatief, zoek een leuke leesplek en stuur de foto uiterlijk de laatste zondag van de kerstvakantie door! Wij hopen veel leuke foto's te ontvangen.

 

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Kinderen die 4 jaar worden en op school gaan starten in schooljaar 2023-2024 mogen zich vanaf nu aanmelden. 

 

Ouders van kinderen die al oudere broertjes en/of zusjes op De Evenaar hebben, mogen een volledig ingevuld en ondertekend aanmeldformulier (zie bijlage) tezamen met een bewijsstuk van het BSN-nummer afgeven op de administratie.

 

Ouders die nog niet bekend zijn met onze school, mogen contact opnemen met de administratie om een intakegesprek en rondleiding in te plannen. (tel. 0412-691166)

naar school

5 jaar Evenaar

vlaggen

Op vrijdag 21 april 2023 tijdens de Koningsspelen gaan we 5 jaar Evenaar vieren. We willen dit met alle kinderen en zoveel mogelijk ouders om 8.30 uur gaan vieren met een hapje en een drankje. Het zou fijn zijn als jullie deze ochtend tot 10.00 uur alvast vrij willen houden in je agenda. Verdere info volgt nog tzt.

Evenaardag 28 juni 2023

Voor de Evenaardag van 28 juni 2023 zijn wij op zoek naar heeeeeel veel ouderhulp om er een super leuke dag van te maken.

We willen jullie daarom alvast vragen om een plekje in je agenda vrij te houden voor deze ochtend, zodat wanneer er meer bekend is er genoeg ouders mee kunnen helpen en genieten. Later volgt meer informatie over de invulling van deze dag en de manier hoe je je kunt opgeven.

Green Oil Recycling

Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid. 

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Daltonschool De Evenaar dragen we samen bij aan een schoner milieu en voorkomen we dat het frituurvet in het riool belandt, wat zeer schadelijk is voor het milieu. Daarnaast levert het zowel de school (en dus de kinderen) als een goed doel geld op.

 

Hoe het werkt is te lezen in de bijlage.

Kerst Circus Oss

Zoals iedereen heeft gezien, staat er een groot circus op de parkeerplaats voor onze school. Van 23 december t/m 8 januari zijn hier bijna dagelijks een aantal voorstellingen. 

Na 8 januari duurt het afbouwen van deze gigantische tent nog zo'n twee weken. De verwachting is daarom dat vanaf 23 januari het parkeerterrein weer vrij zal zijn.

circus

πŸŽ„πŸŽ…πŸ½πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ…πŸ½πŸŽ„

Team De Evenaar wenst jullie allemaal vrolijke kerstdagen en een mooi en gelukkig 2023!

 

Geniet van de vakantie en graag tot 9 januari.

kerst