Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 5

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 5

17 november 2022

Inhoud
  • Agenda
  • Wijziging in de formatie
  • Inloopochtend 22 november
  • Ontbijtvoorziening voor gezinnen in een financieel lastige situatie
  • Thema-avond Voortgezet Onderwijs
  • KNVB Schoolvoetbaltoernooi
  • CoderDojo
Agenda 📆

vr 18 nov    Daltonstars

di 22 nov    Inloopochtend

do 24 nov   Thema-avond PO-VO

do  1 dec    Even-Aardigheden 6

Wijziging in de formatie

In eerdere EvenAardigheden dit jaar, hebben we jullie al meerdere malen meegenomen in de uitdagingen die het landelijke lerarentekort met zich meebrengt. Het leek altijd wat ver van ons bed, maar nu gaat het ook echt wat betekenen voor de Evenaar.

 

We zijn dit schooljaar luxe gestart met 3 nieuwe collega's. Ook konden we vanuit NPO gelden 16 groepen formeren waarbij we de leerlingenaantallen in de middenbouw en bovenbouw in eerste instantie laag konden houden. Helaas hebben we hier maar een half jaar profijt van gehad.

 

Na de kerstvakantie gaat juf Kelly met zwangerschaps- en bevallingsverlof en helaas is er geen vervanging voor haar beschikbaar. Omdat wij de kwaliteit, doorgaande lijn van ons onderwijs en de stabiliteit zoals bijvoorbeeld vaste gezichten voor de groep erg belangrijk vinden, is er na goed overleg binnen het team een belangrijke beslissing genomen. Vanaf januari zullen wij van 2 groepen 7 en 2 groepen 8, 3 nieuwe groepen gaan formeren. Dit wordt één groep 7, één combigroep 7/8 en één groep 8.

De ouders van de kinderen uit de groepen 7 en 8 zijn vorige week tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd over de formatie van de nieuwe groepen en alle praktische zaken rondom deze nieuwe groepen.

 

Juf Gladys (groep 4b) heeft vorige week aangegeven dat zij per 1 februari  2023 een nieuwe baan heeft gevonden in het speciaal onderwijs. Er is daarom deze week opnieuw een vacature uitgezet en daarnaast zullen we binnen ons team onderzoeken wat intern de mogelijkheden zijn om de plek van juf Gladys op te vullen. Een tweede wijziging in de formatie wordt daarbij niet uitgesloten. (bijvoorbeeld een groep 4, 4/5 en 5)

 

Ook in de onderbouw hebben we te maken met een grote uitdaging. Vanaf maart is het gezien het leerlingaantal in deze groepen nodig dat er een instroomgroep opgestart wordt. Wanneer we hier geen leraar voor vinden zullen we de organisatie binnen de onderbouw moeten aanpassen door bijvoorbeeld extra ondersteuning in te zetten. Daarnaast is het mogelijk dat leraren een plek krijgen in een andere groep. Ook in deze bouw zijn we verschillende mogelijkheden aan het onderzoeken.

 

Wij begrijpen dat dit veel betekent voor onze kinderen en daarmee ook voor jullie. Ook van ons team wordt veel flexibiliteit verwacht en dat heeft op ieder zijn weerslag. Wij streven ernaar om binnen de mogelijkheden steeds het beste te doen voor onze kinderen, collega's en de kwaliteit van ons onderwijs. Gelukkig halen we daar onze energie uit.

 

We hebben er alle vertrouwen in dat we voor deze nieuwe uitdagingen de juiste oplossing vinden. Betreffende groepen informeren we wanneer er meer duidelijkheid is.

 

 

Inloopochtend 22 november

Wij vinden het belangrijk dat ouders betrokken worden bij het onderwijs in onze school. Kinderen zijn trots op hun vorderingen en willen dit graag delen. Daarom nodigen wij ouders meerdere keren per jaar uit om binnen te lopen in de klas van je kind(eren) om hun werk te bekijken en misschien even samen wat te maken. Dit kan weer tijdens de inloopochtend op dinsdag 22 november. Tot 8.45 uur zijn jullie welkom in de klas van je kind.

Ontbijtvoorziening voor gezinnen in een financieel lastige situatie

Met de stijgende kosten voor energie en voedsel ontvangt de gemeente Oss signalen dat er meer kinderen zonder ontbijt naar school of kinderopvang gaan. De Gemeente Oss wil gezinnen ondersteunen waarbij het ouders/verzorgers niet lukt hun kind/kinderen in ontbijt te voorzien. Om die reden kunnen kinderen van De Evenaar die het nodig hebben vanaf maandag 21 november iedere ochtend om 8:20 een broodje ophalen bij de beheerdersruimte (kantoortje bij kopieerapparaat). Dit is bij juf Janny. Daar zal een schaal staan waar jullie kind zelf één of twee krentenbollen mag pakken. De Gemeente Oss voorziet dit ontbijt op scholen tot de zomervakantie. Mochten er nog vragen zijn rondom het ontbijt op school kun je terecht bij de eigen leraar. 

Thema-avond Voortgezet Onderwijs

povo

Op donderdag 24 november, om 20.00 uur, staat de volgende thema-avond gepland. Het thema van deze avond is Voortgezet Onderwijs (VO). Deze avond is gericht op de ouders van de groepen 7-8. Tijdens deze avond zullen we het o.a. hebben over: 

  • De route van PO naar VO
  • Belangrijke data
  • Advisering
  • De verschillende niveaus in het VO
  • Korte blik op de verschillende scholen

Ben je geïnteresseerd? Je kunt jezelf vanaf morgen aanmelden via het weekverslag van de groepen 7 en 8. 

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Het is al mogelijk om broertjes en zusjes aan te melden die in schooljaar 2023-2024 naar school toe mogen. Hiervoor mag een volledig ingevuld en ondertekend aanmeldformulier (zie bijlage) tezamen met een bewijsstuk van het BSN-nummer afgegeven worden op de administratie.

KNVB Schoolvoetbaltoernooi

Op vrijdag 24 februari 2023 vindt de lokale voorronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi plaats op sportpark Talentencampus. Vanaf nu kunnen teams aanmelden voor dit voetbaltoernooi. Deelname is mogelijk voor het jongens of meisjes toernooi, in twee verschillende leeftijdscategorieën groep 5-6 en groep 7-8. De beste twee teams per categorie stromen door naar de regionale vervolgronde!

 

Datum:                      Vrijdag 24 februari 2023
Locatie:                     Talentencampus Oss, Martin Luther Kingplein 5 (s.v. TOP)
Teamsamenstelling: Groep 5/6: Minimaal 7 spelers per team
                                 Groep 7/8: Minimaal 9 spelers per team


De teams doen altijd mee uit naam van de school en bestaan ook enkel uit leerlingen van de school.
Spelregels: Tijdens het toernooi worden de spelregels van de KNVB gehanteerd. Deze zijn te vinden op de website van SEC.


Kosten:                     € 75,= per team
Aanmelden:              Ouders kunnen teams rechtstreeks aanmelden.

 

De begeleiding van de teams tijdens het toernooi wordt geregeld door ouders.

 

Inschrijven is vanaf nu mogelijk op de website van het Sport Expertise Centrum. Klik hier om direct naar de juiste webpagina te gaan. Inschrijven is mogelijk tot en met 3 februari 2023.

 

CoderDojo

coderdojo

 

Op 19 november is de 57e editie van de CoderDojo in de Berchplaets in Berghem.

 

Met deze editie van CoderDojo gaan we weer werken met de volgende thema's. Het thema gaat "scratch, roblox, move it" heten. Voor dit thema gaan de Ninja's aan de slag met onder andere Scratch en wordt geprogrammeerd met een online account.

Bij CoderDojo Oss, gebruiken we RubberDucking. Je praat daarbij met je buur, maatje of een rubber eendje, om daarbij te ontdekken waar het foutje in het programma zit dat je niet laat genieten van het meesterwerk dat je daar hebt neergezet.

 

Inschrijven kan via evenbrite, zie:

 

https://coderdojo-oss.eventbrite.nl

 

De QR-code op de poster gaat ook naar de registratie-site van deze editie van CoderDojo.