Blog groep 5-6

Kelly Spooren
Daltonparel: daltonschool

Wij hebben in groep 5-6 gesproken over dalton. Want, wat is een daltonschool eigenlijk? Wat zijn de verschillen met een andere school? De kinderen vertelden al heel knap dat wij met een takenkaart en met doelen werken. Maar waarom doen we dat? Wat heeft dat met dalton te maken?


We hebben vervolgens gesproken over de daltonkernwaarden: samenwerken, zelfstandigheid, reflectie, verantwoordelijkheid en effectiviteit. Sommige kernwaarden spreken voor zich, maar sommige kernwaarden zijn wat lastiger om uit te leggen. Door voorbeelden te bespreken met elkaar, werden de kernwaarden veel duidelijker voor iedereen.

De kinderen gingen in groepjes uit elkaar. Ze schreven zich in op een kernwaarde en maakten hier een woordweb bij. De kinderen onderzochten op welke manieren 'hun' kernwaarde terugkwam in de klas en op school en schreven hier informatie over op. Ook zochten ze informatie op internet en maakten ze passende foto’s.

Vervolgens is alle informatie over de verschillende kernwaarden verzameld en verwerkt op één grote poster; onze groep 5-6 daltonposter. Iedereen kan nu zien wat wij allemaal doen op school en waarom wij dus een daltonschool zijn.

Gepubliceerd in 'Blog van 5-6'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren