Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden opening

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Inhoud
  • Agenda
  • De Evenaar is jarig! 
  • Start op maandag 5 september
  • Startgesprekken
  • Lerarentekort op De Evenaar
  • Jaarrooster en schoolgids 2022-2023
  • Typetuin
Agenda 📆

ma 5 sept

    Eerste schooldag schooljaar 2022-2023

wo 14 sept

     Startgesprekken

do 15 sept

    Startgesprekken

    Even-Aardigheden 1

di 20 sept

    Startgesprekken

De Evenaar is jarig!

HOERAAAAA, DE EVENAAR BESTAAT 5 JAAR !!!!!!!

 

Op 1 augustus 2017 zijn Daltonschool In Balans en OBS De Kleine Wereld gefuseerd en gestart als Daltonschool De Evenaar. We hebben allemaal even moeten wennen aan de nieuwe manier van werken, maar oh wat zijn we blij met de weg die we ingeslagen zijn. Tijdens de afgelopen jaren zijn er hele mooie stappen gezet. 

Het nieuwe meubilair met flexplekken voor alle kinderen kwam groots in de media, de ontwikkeling die we ondanks de coronatijd hebben doorgemaakt en de verlenging van onze daltonlicentie met daarbij het fantastische rapport is iets waar we enorm trots op zijn.

 

Graag zetten we deze positieve ontwikkeling van De Evenaar samen met alle kinderen en ouders door. Op naar 10 jaar Evenaar!!!

 

Schooljaar 2022-2023 staat in het teken van onze 5de verjaardag en dat zal gevierd gaan worden. 🥳 

Jullie horen hierover later meer.

 

Start op maandag 5 september

De vakantie zit er alweer bijna op. Zes weken zijn voorbij gevlogen. We hopen dat iedereen een fijne tijd heeft gehad thuis of lekker weg in binnen- of buitenland.

Team De Evenaar is ook weer terug en deze week wordt alles weer opgestart. We zijn klaar voor het nieuwe schooljaar en hebben er weer zin in.

 

A.s. maandag gaan we starten zoals we dat altijd gewend waren voor de corona-tijd. We verwachten alle kinderen en ouders om uiterlijk 8.20 uur op de grote speelplaats. Judith zal dan het hele team voorstellen en het schooljaar officieel openen. Daarna gaan alle kinderen met de eigen leraar mee naar de klassen.

 

De plattegrond van de groepen vinden jullie in de bijlage.

back to school

Startgespekken

Op 14, 15 en 20 september staan de startgesprekken op de agenda. Deze kennismakingsgesprekken gaan over het welbevinden en de start van jullie kind in de nieuwe groep. Wij vinden het als school belangrijk dat kinderen aanwezig zijn bij deze gesprekken. Het gaat in het gesprek immers om hen. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen is in overleg met de MR dan ook besloten om de avonden minder lang te laten duren en de gesprekken te verspreiden over 3 dagen in plaats van 2.

 

Je ontvangt maandag een uitnodiging via SchouderCom zodat je je vanaf dat moment kunt inschrijven voor een gesprek. 

Lerarentekort op De Evenaar

Er is in de media veel te lezen over het lerarentekort in het primair onderwijs. Landelijk wordt bijna 10 procent van de werkgelegenheid voor leraren niet ingevuld. Het gaat op dit moment om een tekort van bijna 13.000 juffen en meesters.

De steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere kampen met de grootste problemen, maar er is nu geen enkele regio meer die er niet mee te maken heeft.

 

lt

Dit betekent ook absoluut iets voor ons het komende jaar. We starten nu nog in de zeer luxe positie met 16 groepen en voor elke groep een fulltime of twee parttime leraren. De meeste groepen hebben we zelfs vanuit de NPO gelden behoorlijk klein weten te houden. Maar zodra er iemand uit gaat vallen, kunnen we nauwelijks een beroep doen op de SAAM* Flexpool zoals andere jaren. Deze pool is namelijk leeg. Bijna alle vervangers worden al ingezet op één van de 28 scholen binnen SAAM*. We zullen alle vervangingen daarom intern moeten gaan oplossen.

Er wordt op dit moment nagedacht over hoe we dat als team gaan opvangen, maar dat het gevolgen zal hebben voor alle kinderen is zeker. Het kan zijn dat één leerkracht les moet geven in twee groepen of dat een onderbouw leraar ingezet gaat worden in de bovenbouw of andersom. Ook kan het zijn dat groepen voor korte of langere tijd samengevoegd gaan worden.

 

We streven ernaar dat de pijn die dit gaat geven verdeeld wordt over alle groepen. Dus wanneer een leraar bijvoorbeeld een week ziek is, dat dan niet alleen die groep geen les krijgt in die week. Ook andere groepen zullen dan een dag zonder leraar zijn omdat ons team gaat rouleren om de vervanging te regelen. 

 

Jullie kunnen er op vertrouwen dat wij altijd zullen streven naar de beste oplossing voor iedereen. Zoals jullie gewend zijn, communiceren we helder en open met jullie wanneer er iemand anders voor de groep zal staan. 

Jaarrooster en schoolgids 2022-2023

Bijgesloten nog éénmaal het jaarrooster. Alle belangrijke data komen ook steeds terug in de Even-Aardigheden en zijn te vinden in de kalender op SchouderCom.

 

Verdere informatie over onze school en alle specifieke jaarinfo is te vinden in de schoolgids op onze website en via de link.

Typetuin

Meerder partijen bieden onze leerlingen de mogelijkheid aan na schooltijd een typecursus te volgen. 

Typetuin verzorgt een klassikale cursus vanaf 1 november. Inschrijven is nog mogelijk.

Cursus: blind leren typen met tien vingers inclusief examen.
Voor wie: leerlingen groep 6 t/m 8.
Start cursus: dinsdag 1 november 2022 15:30uur.
Locatie: Daltonschool De Evenaar, Rusheuvelstraat 75 5346 JH OSS
Prijs: €185,-
Inschrijven: www.typetuin.nl/aanmelden  (kies voor de rechter variant, klassikaal)
Meer informatie: https://www.typetuin.nl/typecursus-najaar-2022
www.typetuin.nl of bel op werkdagen tussen 9:00 en 17:00uur naar 013-5220579.

Let op: De cursus heeft al voldoende aanmeldingen en gaat dus in principe door. Er zijn echter nog een paar plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij want vol=vol!