Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 13

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden 13

31 maart 2022

Inhoud
  • Agenda
  • Terugkeer ondersteuningsregisseur
  • Laatste coronamaatregelen vervallen
  • Daltonvisitatie
  • Ouderavond 'Kinderen Online'
  • Schoolfotograaf
  • Daltonstars
  • Groene Engel
Agenda

vr    08 april     Studiedag: Alle kinderen vrij!

ma  11 april     Daltonstars

wo   13 aprl     Daltonstars

do    14 april    Even-Aardigheden 14

Terugkeer ondersteuningsregisseur

muisjes

Ragmar Berendsen, onze ondersteuningsregisseur komt morgen terug van haar zwangerschaps- / ouderschapsverlof. Op 6 december is zij bevallen van een hele knappe, gezonde zoon. Zijn naam is Noëm.

Ragmar heeft heerlijk genoten van de eerste periode als moeder en heeft nu weer veel zin om te starten op school. Zij zal weer iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn.

 

Wij danken Daniëlle voor de afgelopen maanden. Zij heeft de taak van Ragmar overgenomen en heeft dat prima gedaan. Vanaf dinsdag zal Daniëlle weer terugkeren als leraar in groep 6a.

Laatste coronamaatregelen vervallen

Op 23 maart zijn ook de allerlaatste coronamaatregelen vervallen.

 

De PO Raad schrijft o.a. het volgende over zelftesten;

  • Het advies om twee keer per week een zelftest te doen voor onderwijspersoneel, leerlingen in het po/so/sbo in groep 6 t/m 8 en in het vso voor alle leerlingen, vervalt per direct. Wel blijft het advies om bij klachten een zelftest te doen.

Vandaag zullen alle leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 daarom voor het laatst twee zelftesten ontvangen. Er zullen daarna geen testen meer verstrekt worden door de school.

 

Daltonvisitatie

dalton

Dalton is ons kwaliteitskeurmerk en onze filosofie. Wij werken er permanent aan om Dalton te laten zien in alle facetten van ons opereren.

Daltonschool De Evenaar werkt volgens de daltonprincipes:

  •      verantwoordelijkheid
  •      samenwerking
  •      effectiviteit
  •      zelfstandiheid
  •      reflectie

Dit zie je op Daltonschool De Evenaar terug in verschillende aspecten. Zo wordt er 

gewerkt met een portfolio waarin de persoonlijke leerdoelen van kinderen zitten. Deze doelen zijn tot stand gekomen in een kingesprek. De kinderen hebben allemaal een eigen takenkaart. Op deze takenkaart staan basistaken, maar ook taken die de kinderen zelf kunnen kiezen (planwerk). De kinderen in de bovenbouw kiezen hun eigen planwerk en huiswerk.

 

Een belangrijke reden voor ons om lid te zijn van de Nederlandse Daltonvereniging is het feit dat door dit lidmaatschap de (dalton) kwaliteit op school gewaarborgd wordt. Een door de NDV erkende daltonschool krijgt een licentie die voor vijf jaar verleend wordt. Na zo'n periode wordt een licentie niet automatisch verlengd, maar moet de kwaliteit op school eerst weer beoordeeld worden. Dit kan leiden tot een verlenging van twee jaar, indien de kwaliteit niet helemaal in orde is, of tot opnieuw vijf jaar.

 

Dit beoordelen van scholen gebeurt door visiteurs. Dat zijn deskundige, ervaren collega's afkomstig uit het daltononderwijs die de kwaliteit van een school als 'critical friends' onderzoeken. Scholen die een nieuwe licentie aan willen vragen of deze verlengd willen zien, sturen de leden van het visitatieteam een visitatieverslag en het Daltonboek van de school. Na het schoolbezoek schrijft het visitatieteam haar bevindingen in het visitatieverslag van de school.

 

Het visitatieteam geeft een advies over het toekennen van een erkenning door de vereniging. De visitatiecommissie PO & VO - ingesteld door het bestuur van de Nederlandse Dalton Vereniging - adviseert het bestuur vervolgens het advies van de visiteurs op te volgen, eventueel aan te vullen en er van af te wijken.

 

Op donderdag 14 april ontvangen wij het visitatieteam voor de verlenging van ons dalton lidmaatschap. Zij zullen deze dag rond kijken in onze school, in gesprek gaan met leraren, kinderen en ouders. Zodra wij meer weten over de verlenging van ons lidmaatschap, stellen wij jullie daarvan op de hoogte.

MR-verkiezingen

Wil jij je steentje bijdragen in de medezeggenschapsraad van Daltonschool De Evenaar? ​Lees dan nu de informatiebrief over de verkiezingen in de bijlage.

 

Ouderavond 'Kinderen Online'

Vanavond om 19.00 uur start de ouderavond 'Kinderen Online'. Deze avond gaat over het gebruik van sociale media door kinderen. Mocht je je nog niet hebben opgegeven maar wil je toch graag deelnemen, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

 

Wellicht tot vanavond!

online

Schoolfotograaf

Op 9 en 10 mei komt de schoolfotograaf van Nieuwe School Foto weer naar De Evenaar.

 

Er worden groepsfoto's gemaakt en alle kinderen gaan individueel op de foto. Daarnaast worden er ook foto's gemaakt van broertjes en zusjes. Dit wordt allemaal intern geregeld en hiervoor hoeven jullie zelf niets te doen.

 

Nu alle coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn, kunnen we dit jaar ook weer broer/zus foto's maken met kinderen die nog niet bij ons op school zitten of broertjes en zusjes die misschien al naar het voorgezet onderwijs zijn overgestapt.

Deze externe broer/zus foto's worden gemaakt op maandag en dinsdag tussen 14.30 en 15.15 uur. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kan je dat aangeven door een berichtje te sturen naar Natasja Geitel. 

Opgeven is dus alleen nodig als je een foto wil laten maken met broertjes/zusjes die niet op school zitten. 

 

De definitieve planning wordt in Even-Aardigheden 14 met jullie gedeeld, zodat je weet wanneer je kind op de foto gaat.

nsf

Daltonstars

toneel

 

Binnenkort gaan we weer genieten van de Daltonstars!

 

maandag 11 april om 13.15 uur treden op;

groep 1b, groep 3b, groep 4a, groep 5a en groep 7b.

 

woensdag 13 april om 11.15 uur treden op;

groep 1a, groep 2a, groep 4b, groep 6b en groep 7a.

 

vrijdag 15 april om 11.15 uur treden op;

groep 1c, groep 2b, groep 3a, groep 5b, groep 6a en groep 8.

 

De voorstellingen zullen een klein uurtje duren. Ouders zijn welkom tijdens de voorstellingen. Jullie mogen plaats nemen achter in de aula op de tafels en op de achterste stoelen. Wij verzoeken jullie de hele voorstelling te blijven en niet tussendoor weg te gaan.

Foto's maken is toegestaan, maar enkel voor privégebruik. In verband met de wet op privacy zou het fijn zijn als beeldmateriaal niet op social media wordt gedeeld. 

 

 

Groene Engel

Te zien bij de Groene Engel: een komische voorstelling rond klimaattransitie met een mengeling van opera-invloeden en musicalsongs.

 

Op zondag 10 april is de kindertheatervoorstelling 'Het Groene Meisje' te zien bij Groene Engel in Oss. De voorstelling laat je afvragen in wat voor wereld je zou willen leven: één gemaakt van plastic, of één gemaakt van groen? Het theaterstuk van MaxTak is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en een kaartje kost € 9,=. 

'Het Groene Meisje' is gevuld met verrassende composities.

 

Verhaal
Perry en Loek zijn eigenaren van een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek de hele dag werkt, zit Perry thuis. Perry is allergisch voor alles wat van buiten komt, vooral voor planten en kinderen. Het is dan ook een ramp wanneer Destiny op de stoep staat met haar plant Gerrit. Destiny moet zich compleet aanpassen, maar niet meer genieten van de natuur? Dat laat ze niet zomaar gebeuren.

 

⭐️⭐️⭐️⭐️,5 ‘’Het Groene Meisje houdt je constant op het puntje van je stoel.’’ – Kidsweek

⭐️⭐️⭐️ ‘’Een muzikale generatiestrijd om klimaattransitie.’’ – NRC

 

Klik hier voor meer informatie!

groene meisje