Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden Extra

Je eigen weg; klaar voor de toekomst!

Daltonschool De Evenaar

☎️ 0412-691166

💻 info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl

Even-Aardigheden Extra

10 maart 2022

Inhoud
  • Informatieavond "Kinderen online"
  • Kunstweken
  • Open ochtend
  • Mad Science
  • Muzelinck aanbod
  • Museum Jan Cunen
Informatieavond 'Kinderen online'

jiDe 2e thema ouderavond van dit schooljaar gaat over kinderen en sociale media. Op deze avond komt Klaartje Schüngel van SocialmediaIMPACT ons meer vertellen over wat er online allemaal te doen is voor kind leren en welke afspraken je hier over kunt maken. Jullie ontvangen hier vandaag een extra bericht over in SchouderCom. Via dat bericht kun je jezelf inschrijven voor deze informatieavond.

In de bijlage alvast wat meer informatie. 

Kunstweken

Afgelopen maandag zijn we gestart met de kunstweken met als thema 'Kunstwerk: de wereld rond!'.

De kunstweken lopen t/m 25 maart. Jullie zullen ongetwijfeld het één en ander hierover voorbij zien komen op de blogs en via social media.

Open ochtend

Het kiezen van de juiste basisschool is een belangrijk moment. Je wilt natuurlijk dat je kind er 8 jaar lang met plezier naar toe gaat. Wordt jullie zoon of dochter binnenkort 3 of 4 jaar, kom dan naar onze open ochtend op vrijdag 18 maart. Je kan dan vrijblijvend binnen lopen tussen 8.45 en 12.00 uur voor een gesprek en een rondleiding. 

Geef het ook door aan mensen in jullie omgeving, waarvan de zoon of dochter volgend jaar naar school toe mag.

 

Wanneer je op 18 maart verhinderd bent, bel ons dan op telefoonnummer 0412-691166 of stuur een mail naar info.dbsdeevenaar@saamscholen.nl en vermeld hierin de geboortedatum van je kind en je telefoonnummer. Wij nemen dan z.s.m. contact met jullie op. 

open ochtend

Mad Science

mad science

Op  23 februari heeft een professor een Mad Science een show verzorgd op school. Alle kinderen hebben genoten en iedereen is weer een stukje slimmer de zaal uitgegaan. 

Binnenkort start er een nieuwe cursus waarvoor kinderen zich kunnen inschrijven. Hiervoor heeft iedereen een flyer mee naar huis gekregen. Op dit moment zijn er 7 aanmeldingen binnen. De cursus kan echter pas doorgaan bij een minimum van 15 aanmeldingen. De inschrijftermijn loopt nog t/m 17 maart.

Doen jullie mee?!!

Muzelinck aanbod

Bijgesloten de flyer met het cursusaanbod van de Muzelinck. Nog de hele maand maart is het mogelijk voor leerlingen en hun ouders om een GRATIS proefles muziek te volgen bij Muzelinck. Een prachtige gelegenheid om kennis te maken en te kijken of het iets voor je is.

muzelinck

Museum Jan Cunen

Bijzonder familie-uitje op 25/26 maart in Oss

Zijn jullie een nieuwsgierig gezin dat graag iets nieuws ontdekt? Kom dan op vrijdag 25 of zaterdag 26 maart naar Lab op pad in Museum Jan Cunen! Op deze twee dagen is er een compleet laboratorium in het museum met bijzondere apparaten. Denk aan laser, röntgen en infrarood die dwars door kunstwerken en oude voorwerpen kunnen kijken. Er zijn deskundigen die alles over de apparaten weten, aan je laten zien hoe ze werken en je vertellen wat ze nou precies ontdekken. Het is nu of nooit: het Lab op pad komt maar één keer naar Oss, dus grijp je kans! 

 jc

Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree, en inwoners uit gemeente Oss betalen € 7,50. Er is nog meer: een gratis lab-speurtocht met raadsels en speur-opdrachten die jou en je kinderen compleet anders naar de kunstwerken laat kijken. Het museum is op 25 en 26 maart van 11.00 tot 17.00 uur open en je hoeft niet te reserveren.