Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 8

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 8

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Corona maatregelen op De Evenaar
    • Toetsweken
    • Luizen pluizen
  • Nieuws van Buiten
    • Kabouterhockey bij MHC Oss

Agenda πŸ“†

ma 17 jan
    Start toetsweken

wo 26 jan

    Start voorleesdagen

do 27 jan

    Even-Aardigheden 9

 


Evenaarnieuws

 

Wat zijn wij blij dat we dit jaar zijn gestart met onderwijs op school! We hopen dat iedereen, ondanks de beperkingen, een hele fijne vakantie heeft gehad. We wensen jullie een fijn en vooral gezond 2022. Team De Evenaar gaat samen met jullie en jullie kinderen weer voor een goed en mooi onderwijsjaar. 

 

Corona maatregelen op De Evenaar

De regels en afspraken die gemaakt zijn in de periode voor de sluiting van de school blijven gelden.

We zullen voortaan bij een besmetting in de klas ouders/verzorgers vragen of de naam van de besmette leerling gedeeld mag worden. Op deze manier kunnen andere ouders eventuele risico's binnen hun privΓ© situatie beter inschatten. Natuurlijk is toestemming geven altijd een eigen keuze.

 

Helaas is er nog steeds sprake van een groot lerarentekort. Er zijn nauwelijks vervangers beschikbaar. Bij een quarantaine van een leraar, zal er mits deze leraar niet ziek is, online les gegeven worden. De hele groep blijft in dit geval thuis en krijgt op afstand les van de eigen leraar. We hopen natuurlijk dat het niet nodig zal zijn, maar we willen jullie wel vast voorbereiden op dit mogelijke scenario. 

 

Per 11 januari 2022 zijn de volgende wijzigingen voor het basisonderwijs van kracht gegaan en terug te lezen in de landelijke protocollen:

  • Het onderscheid in immuun en niet-immuun is vervallen
  • Bij 1 of 2 besmettingen in de klas zijn geen quarantainemaatregelen noodzakelijk; de klas gaat wel in quarantaine bij 3 of meer besmettingen in een klas binnen 7 dagen. Wij nemen altijd contact op met de GGD en volgen deze adviezen op. Ook als deze afwijken van voorgaande regel.
  • Bij een asymptomatische besmetting (zonder klachten) is de quarantaineperiode verlengd naar 7 dagen.
  • Kinderen laten zich testen bij klachten, ook bij neusverkoudheid. Bij milde klachten volstaat een zelftest, bij zwaardere klachten moet de test afgenomen worden door de GGD. Uiteraard bepalen ouders zelf of kinderen getest worden. Dit heeft echter wel invloed op de duur van de quarantaine en toelating op school. 

Toetsweken

Tijdens hun schoolloopbaan volgen wij de ontwikkeling van onze kinderen in de volle breedte; dus ook op de onderwerpen die niet in getallen meetbaar zijn zoals sociale redzaamheid, samenwerken, initatief nemen, zichzelf kunnen presenteren. Ook toetsen wij kinderen op een aantal vakgebieden. Beiden hebben een rol bij het bewaken van de kwaliteit en het vormgeven van ons onderwijsaanbod: doen we nog steeds de goede dingen op de goede manier met het gewenste resultaat. De toetsen zijn dus vooral bedoeld om ons onderwijs te optimaliseren.
De resultaten van ons onderwijs en van het kind specifiek worden met de ouders/verzorgers gedeeld.
Van maandag 17 januari t/m vrijdag 4 februari staan de toetsweken weer op de agenda. 

 

Luizen pluizen

We controleren op regelmatige tijden onze kinderen op hoofdluis. We streven ernaar om de controle in de eerste week na iedere vakantie te laten plaatsvinden. Alleen door een gezamenlijke aanpak met ouders, kan een hoofdluisprobleem worden voorkomen. De resultaten van de periodieke controles zijn prima!

Omdat er op dit moment geen ouders in de school mogen, is ook het luizen pluizen nu niet toegestaan. We verzoeken daarom ouders/verzorgers om zelf de kinderen goed te controleren op hoofdluis.

 


Nieuws van Buiten

 

Kabouterhockey bij MHC Oss

Speciaal voor de allerkleinste organiseert HockeyWerkt unieke trainingen bij MHC Oss, afgestemd op kinderen in de leeftijd van 3,5 tot en met 6 jaar. Kinderen ontdekken tijdens de trainingen op een speelse manier hun hockeytalent en maken samen met leeftijdsgenootjes veel plezier. Dit alles onder begeleiding van een professionele trainers.' (www.hockeywerkt.nl/kabouterhockey/