Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 2

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 2

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Inloopochtend
    • Verlofaanvragen
    • Week tegen pesten
    • Preventieve Sociale Vaardigheidstraining
    • Schoolkamp
    • Workshop: Vol Hoofd
    • Kinderboekenweek
    • Gratis boeken voor onze schoolbieb
  • Nieuws van buiten
    • Musical4Daagse
    • STOOOM@home
      • workshops programmeren

Agenda đź“…

ma 4 okt

   Evenaar studiedag; alle kinderen vrij
di   5 okt

   SAAM* studiedag; alle kinderen vrij

wo  6 okt

    Opening kinderboekenweek
    


Evenaarnieuws

 

Inloopochtend

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen is de inloopochtend van 22 september verzet naar 6 oktober, zodat we dit kunnen combineren met de start van de Kinderboekenweek. Tot 8.45 uur kun je met je kind(eren) een kijkje nemen in de klas of samen een werkje maken.
Door de landelijke versoepelingen zijn ouders weer welkom in de school. Na 6 oktober kun je weer met je kind mee de klas in tot 8.30 uur. Dit is bedoelt om samen een werkje te maken of iets te bekijken. Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat kinderen in de groepen 1 t/m 8 prima zelf hun jas en tas kunnen ophangen en daarbij geen hulp nodig hebben. We zijn een daltonschool waarbij zelfstandigheid een belangrijke peiler is. We gaan er dus vanuit dat dit niet meer door ouders/verzorgers overgenomen gaat worden.

We zijn ontzettend blij dat we jullie vanaf volgende week weer wat vaker in de school zullen ontmoeten! 

 

Verlofaanvragen

Wij zien de laatste tijd steeds meer verlofaanvragen voor extra (vakantie) verlof buiten de schoolvakanties om. Deze verlofaanvragen kunnen enkel toegekend worden als deze onder de daarvoor gestelde regels vallen. Wij zijn als school verplicht ons te houden aan deze regels en we worden daarop ook gecontroleerd door de inspectie. Een hele enkele keer wordt er een uitzondering gemaakt, maar dat betreft dan ook altijd een zeer speciale gelegenheid of reden. 

Wij vinden het erg vervelend om een verlof niet toe te kennen, maar we hopen op jullie begrip. Alleen op deze manier kunnen wij alle aanvragen op een gelijke manier behandelen.

 

Extra verlof kan worden aangevraagd om de volgende reden:

  • Medische noodzaak
  • Bijwonen of sluiten huwelijk of samenlevingscontract bloed- of aanverwant (max 2 dagen)
  • Gezinsuitbreiding, voor geboorte – adoptie (max 1 dag)
  • Overlijden bloed- of aanverwant, 1e, 2e, 3e graad, max 5 , 2, 1 dag.
  • Verhuizing (1 dag)
  • 12 ½ - 25 – 40 – 50 – 60 jarig huwelijks- of ambtsjubileum van ouders, grootouders (1 dag)
  • Er is geen jaarlijkse gezinsvakantie mogelijk in Ă©Ă©n van de schoolvakanties omdat de kostwinner dan moet werken
  • Extra verlof onder schooltijd is noodzakelijk i.v.m. langdurige, ernstige medische en/of sociale omstandigheden
  • Een gezinslid is gehandicapt en aangewezen op aangepast accommodatie buiten de schoolvakanties

Omstandigheden die niet in aanmerking komen voor verlof:

  • Familiebezoek in het buitenland
  • Vakantie in een goedkope periode, als gewonnen prijs of cadeau, bij gebrek aan andere boekingsmogelijkheden
  • Uitnodiging van familie of vrienden buiten de schoolvakanties
  • Eerder vertrekken of later terugkomen i.v.m. (verkeers)drukte of goedkopere boeking
  • Verlof omdat andere gezinsleden al vrij zijn
  • Deelname aan culturele of sportieve evenementen, uitzonderingen i.o.m. de leerplichtambtenaar
  • Onderwijskundige of sociaal emotionele trainingen op initiatief van de ouders

 

Week tegen Pesten

Wij zijn het schooljaar gestart met De Gouden Weken, 3 weken waarin wij extra aandacht besteden aan de groepsvorming, sfeer in de klas en het stellen van positieve sociale omgangsvormen en regels. De Week Tegen Pesten is hier een mooi vervolg op. Wij doen mee! En stellen het thema; 'Buitengesloten? Uitgesloten!' centraal deze week. In de lessen wordt aandacht besteed aan diversiteit en inclusie. En het voorkomen van pesten en buitensluiten. Dit doen wij niet enkel deze week, maar het hele jaar door.

Mochten jullie meer informatie willen over hoe wij omgaan met pesten dan kun je contact opnemen met anti-pestcoördinator gladysreijnen@saamscholen.nl

Preventieve Sociale Vaardigheidstraining

Op Daltonschool De Evenaar vinden wij de ontwikkeling van sociale vaardigheden van belang voor ieder kind. Het prettig samen kunnen spelen, is van grote invloed op het gevoel van welbevinden van kinderen. Hier besteden we dan ook volop aandacht aan.  

Maar het is niet voor alle kinderen even makkelijk om te komen tot positieve sociale interactie. Sommige kinderen hebben moeite met sociale vaardigheden, ondanks klassikale programma’s over sociale weerbaarheid. Om te voorkomen dat deze kinderen vastlopen in sociale contacten, kan een preventieve training een steun in de rug bieden. Denk je dat dit iets is voor jullie kind? In de bijlage vind je meer informatie.

 

Schoolkamp

Wij willen de volgende winkels enorm bedanken voor de sponsoring van het schoolkamp. Wij hebben mogen genieten van het heerlijke brood van Bakker Bart en het fruit/de groenten van Tarimer Market in de Peperstraat. Super bedankt!

kamp

 

Workshop: Vol hoofd

vh

Wij organiseren samen met Centrum Jeugd en Gezin een bijeenkomst voor al onze ouders en verzorgers op  donderdag 25 november om 19:00. In de bijgesloten flyer vinden jullie meer informatie over de inhoud en de wijze waarop je jezelf kan aanmelden.

 

 

Kinderboekenweek

kbweek

Van 6 okt. tot en met 22 okt. vieren we de Kinderboekenweek met het feestelijke thema: 

beroepen! 

 

Woensdag 6 oktober openen we de Kinderboekenweek! Alle kinderen mogen verkleed, in het thema beroepen, naar school komen. Ook zullen we deze dagen extra stilstaan bij verschillende beroepen. De opening is ook meteen het moment waarop we jullie als ouder/verzorger weer mogen ontvangen in de klas tijdens de inloop.

 

Op 21 oktober zijn ouders welkom tussen 15.15 tot 16.45 uur om in alle klassen te komen kijken naar wat de kinderen gedaan en gemaakt hebben tijdens de Kinderboekenweek.  

 

De groepen zijn ingedeeld op alfabet om de drukte te verspreiden. 

Eerste groep:   15.15 – 16.00 achternaam startend met A tot en met M 

Tweede groep: 16.00 – 16.45 achternaam startend met N tot en met Z 

 

Gratis boeken voor onze schoolbieb!

Boekhandel Derijks wil graag het lezen van boeken stimuleren, daarom kun je tijdens de Kinderboekenweek sparen voor nieuwe boeken voor in onze schoolbieb. Iedereen kan mee sparen: kinderen, ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes... Hoe meer bonnen, hoe meer boeken.

 

Hoe? Zorg dat je tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) een kinderboek bij Derijks koopt en de kassabon op school inlevert bij meester Bjorn.

 

Alle bonnetjes die wij op school krijgen, kunnen we inleveren bij DeRijks. 20% van het totaalbedrag kunnen we gebruiken voor nieuwe schoolboeken in onze schoolbieb.

 

Doen jullie mee?

kbw


Nieuws van buiten

 

Musical4Daagse @ Theater De Lievekamp Oss
musical

Theater? Ooit binnen geweest in dat grote gebouw? Wat gebeurt er daar tijdens een voorstelling en hoe is het om daar op het toneel te staan?
Deze herfstvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan. 4 dagen zingen, dansen en acteren, dat ga jij doen tijdens De Musical4daagse.

 

De Musical4daagse is een uniek project dat kinderen vanaf zes jaar stimuleert hun eigen talenten te ontwikkelen. Met iedere groep maken de docenten binnen vier dagen een musical.

De Musical4daagse zorgt ervoor dat de kinderen (en de ouders) zich bewust worden wat theater kan betekenen. Maar dat niet alleen, iedereen die meedoet met De Musical4daagse krijgt een ervaring om nooit meer te vergeten. Als de kinderen later het theater binnen stappen zullen ze altijd aan het moment denken wanneer zij op het toneel stonden tijdens De Musical4daagse.

 

De Musical4daagse is voor iedereen vanaf 6 t/m 12 jaar. Voor jou en voor je ouders een unieke ervaring. En dat is bijna net zo cool als het feit dat De Musical4daagse samenwerkt met 13 theaters in heel Nederland. In elke vakantie, 4 dagen zingen, dansen en acteren.

 

Je hebt geen ervaring nodig. Het theater is voor ieder kind.

 

Zie jij jezelf daar al staan?

Kriebels in je buik… Nog 1 minuut en dan sta jij op het toneel in de spotlights. Het publiek kijkt naar je en het is muisstil… En dan, het applaus… Het lijkt wel magisch.

Musical4daagse - Musical les in Theater De Lievekamp

Wat is belangrijk om te weten?

  • 25 t/m 28 oktober Lievekamp
  • 09:00 tot 14:00
  • 6 t/m 12 jaar
  • 4 dagen zingen, dansen en acteren

 

STOOOM@home naschoolse workshops Programmeren

Maandag 18 en dinsdag 19 oktober

Van 9 t/m 24 oktober is het weer Europese Codeweek. Tijdens de Codeweek zal Suzanne Jansen van STOOOM op maandag 18 en dinsdag 19 oktober een tweetal naschoolse STOOOM@home workshops verzorgen met de Microbit en Studio.code.org. Deze gastlessen zijn voor groep 5 t/m 8. Daarnaast staan er op de padlet ook instructiefilmpjes en ideeën voor thuis voor alle leeftijden.

Op de padlet staat een inschrijflink voor de twee workshops, maar ook nog een aantal leuke programmeer- en codeeropdrachten die je thuis kunt doen.

Codeer jij ook mee deze Codeweek!?

cw