Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 13

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 13

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Vervangingen
    • Nationale Daltondag
    • Toestemming beeldmateriaal
    • Gezocht
  • Nieuws van buiten
    • Naschools aanbod STOOOM - online workshop en activiteiten

Agenda 📅

ma - vr 22-26 mrt online inloopweek groep 5 t/m groep 8
do 1 april Even-Aardigheden 14
vr 2 april Studie-dag 
Alle kinderen vrij

 


Evenaarnieuws

 

Vervangingen

Veel kinderen en leraren moeten vanwege de maatregelen die nog steeds van kracht zijn in quarantaine. Er is binnen SAAM* daarom nauwelijks vervanging te regelen. Binnen onze school zijn inmiddels al 3 klassen in quarantaine geweest of zitten daar nu nog in.

 

Vaak moeten we proberen intern oplossingen te vinden om klassen op te vangen als leraren in afwachting zijn van een test. Door de landelijke drukte komt het zelfs voor, dat leraren ondanks de voorrang waar zij gebruik van mogen maken, niet terrecht kunnen op de dag dat ze verzoeken om getest te worden. Dit houdt in dat er nog een extra dag vervanging geregeld moet worden.

 

Tot op dit moment is het ons steeds gelukt. Dit dankzij de grote betrokkenheid en flexibiliteit van alle collega's en extra inzet die zij vaak bieden. Wij zijn hier heel blij mee en trots op!

 

Toch kan het zo zijn, dat er in de nabije toekomst echt niemand beschikbaar is en dat we niet anders kunnen dan een klas thuis laten. Zonder onderwijs op afstand en zonder noodopvang. 

Wij willen jullie daarom vragen om altijd voor een back-up te zorgen en te allen tijde de berichten op SchouderCom goed te volgen.

 

Nationale Daltondag

Gisteren was het Nationale Daltondag. In groep 1 tot en met groep 8 zijn de kinderen in gesprek geweest over dalton en de daarbij horende pijlers. Hoe komen deze pijlers tot uiting in de praktijk? Wat maakt onze school een echte daltonschool? In sommige groepen zijn er passende knutselwerkjes en posters gemaakt. 

Wij zijn trots op ons onderwijs en hopen jullie, zodra het weer mag, te ontvangen op onze daltonschool.
dd

 

 

Toestemming beeldmateriaal

Vanochtend hebben jullie een mail ontvangen over het opnieuw toestemming geven voor beeldmateriaal. Er is voor gekozen om dit digitaal vast te leggen binnen SchouderCom zodat jullie eenvoudig de keuzes kunnen aanpassen op elk gewenst moment.

Wij verzoeken jullie de mail van vanochtend goed te lezen en uw keuze te registreren.

 

Gezocht

Voor het handvaardigheidlokaal zijn wij op zoek naar:

  • lege, schone boterbakjes met deksel
  • eierdozen
  • lege olvaritpotjes
  • dopjes van sappakken
  • keukenrollen

Op dit moment hebben we voldoende kranten, tijdschriften, wc rollen en dozen.

Hartelijk dank voor het sparen.

 

Wie heeft er thuis nog hockeysticks liggen die niet meer gebruikt worden? Misschien zijn ze te klein voor jullie kinderen geworden of je kind is naar een andere sport overgestapt. dan mag je ze best mee naar school geven. Wij als school zijn er erg blij mee want de kinderen spelen hier leuk mee in de pauze.


Daltonparels dp

Daltonparels uit groep 1B

Kinderen leren samenwerken door samen te werken. Ook onze kinderen leren van elkaar en met elkaar. Ze leren op zoveel verschillende momenten gedurende de dag rekening houden met een ander en hoe ze op een prettige manier om moeten gaan met elkaar. Elkaar helpen, verantwoordelijk zijn voor je eigen leerproces, maar ook een bijdrage leveren aan dat van een ander zijn belangrijk op school en op een Daltonschool in het bijzonder. 

Daarbij zijn alle kinderen samen verantwoordelijk voor een prettige leeromgeving. Niet alleen op sociaal vlak, maar ook praktisch: de klas moet schoon, netjes en overzichtelijk zijn. 

Samen dragen we hier zorg voor.

 


Nieuws van buiten

Naschools aanbod STOOOM - online workshop en activiteiten

Kinderen van groep 4 t/m 8 van alle scholen binnen SAAM kunnen thuis aan de slag gaan met de STOOOM activiteiten onder begeleiding van een steamteam. Op deze Padlet vind je alle (programmeer)activiteiten. Het programma bestaat uit programmeren met de Micro:bit, 3D tekenen met Tinkercad, aluminiumfiguren maken of programmeren leren via The Hour of Code. Daarnaast staan er op de padlet ook twee programmeer activiteiten uit het boek van Hello Ruby voor groep 1 t/m 3. Deze kunnen door ouders samen met hun kind zelf uitgevoerd worden mocht daar interesse naar zijn.

 

Wil je zoon/dochter ook meedoen? Schrijf je zoon/dochter dan in voor de online workshops:
https://stooom.nl/opdrachten-en-materialen/nieuwe-workshops-bij-stooom/