Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 5

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 5

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Corona-update
    • Toestemming beeldmateriaal
    • Sinterklaasviering
    • Wijzigingen persoonlijke gegevens
    • GMR-Verkiezingen
    • Gezocht: kerstballen
    • Sociale Media
  • Nieuws van Buiten
    • Proeftrainingen DOT Oss

Agenda 📅

do 18 nov

   Info-avond Voortgezet Onderwijs

vr 19 nov

   Daltonstars
do 25 nov

    Thema-avond "Help mijn hoofd zit vol" 

do 2 dec

    Even-Aardigheden 6

vr 3 dec
    SinterklaasViering


Evenaarnieuws

Corona-update 

Met de oplopende coronabesmettingen in het hele land, heeft ook onze school weer meer te maken met collega's, kinderen en zelfs klassen die thuis in quarantaine zitten. We willen graag het onderwijs zo goed mogelijk door laten lopen en daarom zorgen wij er voor dat het online onderwijs waar mogelijk klaar staat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wij  er voor kiezen om collega's die vanwege quarantaine thuis zijn (en niet ziek zijn) online (thuis)onderwijs te laten geven, en daarvoor geen vervanging in te zetten. Deze (schaarse) vervangers kunnen dan benut worden voor collega's die wegens ziekte niet in staat zijn online les te geven. 

 

 

Toestemming beeldmateriaal

Alle ouders hebben zelf te allen tijde de mogelijkheid om de toestemming beeldmateriaal te registreren of te wijzigen in SchouderCom. De toestemmingsvragen hebben betrekking op de AVG wet waarmee jullie zelf grip houden op de privacy je kind(eren).

agv

We verzoeken ouders die dit nog niet gedaan hebben om dit ook zo spoedig mogelijk te doen. Standaard staan alle toestemmingsvragen op 'nee'. Dit betekent dat er geen beelmateriaal gemaakt en gebruikt gaat worden. Dit geldt ook voor de schoolfoto's.

 

Een heldere uitleg is te bekijken via onderstaande instructiefilmpjes:
 
 
 

Wanneer je er niet uit komt, neem dan contact op met de administratie.

Natasja helpt je graag verder.

 

Sinterklaasviering 

Op vrijdag 3 december gaan wij de Sint verwelkomen op Daltonschool de Evenaar. 

Omdat we de anderhalve meter afstand niet kunnen waarborgen, kiezen we er ook dit jaar voor om Sint met zijn Pieten alleen met de kinderen te verwelkomen in de school.

De kinderen mogen om 8.20 uur naar de eigen klas gaan en de jas en tas ophangen. Surprises (goed verpakt) mogen dan naar de eigen groep gebracht worden.


iedereen heeft deze dag eigen fruit en drinken bij zich.

 

Als je kind een allergie heeft waardoor hij/zij geen kruidnoten mag hebben, wil je dan zelf zorgen voor een bakje oid met een vervangende traktatie voor deze dagen. Je kan dit bakje zo snel mogelijk afgeven bij de eigen leerkracht. Als de kinderen in de komende periode kruidnoten krijgen, kan jullie kind iets van zichzelf pakken. Alvast bedankt voor de medewerking.

 

Op 3 december zullen we er een leuke dag van maken met bezoekjes aan de Sint voor de groepen 1 t/m 5, gezellige activiteiten in de klas en surprises in de bovenbouw. Altijd weer een spannende tijd met veel leuke verrassingen!

 

Mochten jullie vragen/opmerkingen hebben, dan kun je deze via Schoudercom aan juf Chantal (groep 1B, Eventmanager) mailen.

 

De Sint werkgroep  

sint

 

Wijzigingen persoonlijke gegevens

Wanneer er wijzigingen zijn in de leerlinggegevens, denk hierbij aan adressen, allergiën, telefoonnummers van papa's en mama's maar ook van oma's en opa's, dan dienen deze altijd doorgeven te worden aan de administratie. Op het moment dat je zelf iets wijzigt in SchouderCom, wordt het niet aangepast in de leerlingenadministratie.

 

GMR-verkiezingen

In de bijlage vinden jullie een vacature van de GMR. Zij zoeken twee nieuwe ouderleden. Heb je interesse om op stichting niveau mee na te denken over de zaken die spelen binnen SAAM*, schrijf dan jouw motivatie op en verstuur hem naar de GMR. Het zou leuk zijn als De Evenaar binnen de GMR wordt vertegenwoordigd.

 

Gezocht: Kerstballen 

De groepen 7 voeren net voor de kerstvakantie weer de kerstmusical op. Hiervoor zijn zij op zoek naar heel veel oude (liefst plastic) kerstballen om leuke outfits mee te maken. Dus heb je op zolder nog oude kerstballen liggen die wij mogen gebruiken, heel graag! Je mag ze afgeven bij de leerkrachten van groep 7.

 

Sociale media

Volgen jullie ons al op Twitter, Facebook en Instagram? 

Kijk jij ook graag wat vaker mee om te zien wat we doen of waar we mee bezig zijn op school? Volg ons dan en deel onze berichten.

Inline imageInline image


Nieuws van buiten

 

Proeftrainingen DOT Oss

DOT Oss heeft onlangs korfbalgymles gegeven op Daltonschool De Evenaar. Voor kinderen die dit erg leuk vonden organiseren zij binnenkort proeftrainingen. Informatie hierover vinden jullie in de bijlage en aanmelden kan via de website.