Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 3

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 3

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Vervanging ondersteuningsregisseur
    • Allergische kinderen
    • Kinderboekenweek (herhaling)
  • Nieuws van buiten
    • Sport Expertise Centrum
    • Theater De Lievekamp
    • Musical4Daagse (herhaling)

Agenda 📅

vr 15 okt

   Voorleeswedstrijd groepen 6, 7 en 8
do 21 okt

    Afsluiting KinderBoekenWeek

ma 25 okt t/m vr 29 okt

    Herfstvakantie

do 4 nov

    Even-Aardigheden 4
    


Evenaarnieuws

 

Vervanging ondersteuningsregisseur   

danielleMijn naam is Daniëlle van de Wetering. Verschillende ouders zullen mij kennen als groepsleerkracht op De Evenaar. Tot de herfstvakantie heb ik samen met juf Renée gewerkt in groep 6.
Twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding voor Intern Begeleider, deze opleiding heb ik nu nagenoeg afgerond. 

Na de herfstvakantie is onze ondersteuningsregisseur Ragmar met zwangerschapsverlof. Ik zal dan drie dagen in de week taken rondom leerling-ondersteuning gaan overnemen. Samen met het team en Ragmar hebben we de overdracht rondom leerlingen besproken. Mocht Ragmar eerder betrokken zijn bij de ontwikkeling van jullie kind en heb je vragen hierover dan kun je terecht bij de huidige leerkracht en/of bij mij. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woendag. 

 

Ik zie de vervanging van Ragmar als een uitdaging en een prachtige kans om het geleerde in praktijk te gaan brengen. 

 

Allergische kinderen

Na de herfstvakantie komt de decembermaand al snel in zicht. Een maand van gezelligheid en traktaties. Wanneer jouw kind een allergie heeft, kun je in overleg met de leraar aanpassingen bespreken voor traktaties, eten met vieringen enz. Door rechtstreekse communicatie van ouders met leraren willen we ervoor zorgen dat kinderen een alternatief aangeboden krijgen wat passend is en voor hun gezondheid geen problemen oplevert. Allergieën dienen altijd gemeld te worden bij de leraar zodat we er, indien noodzakelijk, een protocol voor kunnen opstellen. 

 

Kinderboekenweek (herhaling)

kbweek

Van 6 okt. tot en met 22 okt. vieren we de Kinderboekenweek met het feestelijke thema: 

beroepen! 

 

Woensdag 6 oktober openen we de Kinderboekenweek! Alle kinderen mogen verkleed, in het thema beroepen, naar school komen. Ook zullen we deze dagen extra stilstaan bij verschillende beroepen. De opening is ook meteen het moment waarop we jullie als ouder/verzorger weer mogen ontvangen in de klas tijdens de inloop.

 

Op 21 oktober zijn ouders welkom tussen 15.15 tot 16.45 uur om in alle klassen te komen kijken naar wat de kinderen gedaan en gemaakt hebben tijdens de Kinderboekenweek.  

 

De groepen zijn ingedeeld op alfabet om de drukte te verspreiden. 

Eerste groep:   15.15 – 16.00 achternaam startend met A tot en met M 

Tweede groep: 16.00 – 16.45 achternaam startend met N tot en met Z 


 

 

Nieuws van buiten

Sport Expertise Centrum

In de herfstvakantie organiseert het Sport Expertise Centrum weer diverse activiteiten.

 

Talentencampus vakantiesport

Ook de Talentencampus vakantiesport komt terug! Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen deelnemen aan de sportactiviteiten op de Talentencampus. Bij deze editie hebben we veel nieuwe en afwisselende activiteiten voor jullie bedacht. De Talentencampus vakantiesport vindt plaats op 25 oktober. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

 

Esports Showcase

Op vrijdag 29 oktober organiseren we een Esports Showcase bij TOP Oss. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen weer deelnemen aan de Esports Showcase. Tijdens deze dag maken kinderen kennis met klassieke games als MarioKart en FIFA, maar gaan ze ook aan de slag met real life games waarbij bewogen wordt. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

 

Voor beide activiteiten geldt: vol=vol!”

 

Vanaf 20 september kunnen kinderen zich weer aanmelden voor één of meer Try-out Sports cursussen.
Kik
hier om het aanbod alvast te bekijken!

 

 

Theater De Lievekamp

In de bijlage de digitale variant van het kids-item 2021-2022. De Lievekamp wenst alle kinderen veel plezier met het inkleuren van hun eigen voorstelling.

 

Musical4Daagse @ Theater De Lievekamp Oss (herhaling)
musical

Theater? Ooit binnen geweest in dat grote gebouw? Wat gebeurt er daar tijdens een voorstelling en hoe is het om daar op het toneel te staan?
Deze herfstvakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan. 4 dagen zingen, dansen en acteren, dat ga jij doen tijdens De Musical4daagse.

 

De Musical4daagse is een uniek project dat kinderen vanaf zes jaar stimuleert hun eigen talenten te ontwikkelen. Met iedere groep maken de docenten binnen vier dagen een musical.

De Musical4daagse zorgt ervoor dat de kinderen (en de ouders) zich bewust worden wat theater kan betekenen. Maar dat niet alleen, iedereen die meedoet met De Musical4daagse krijgt een ervaring om nooit meer te vergeten. Als de kinderen later het theater binnen stappen zullen ze altijd aan het moment denken wanneer zij op het toneel stonden tijdens De Musical4daagse.

 

De Musical4daagse is voor iedereen vanaf 6 t/m 12 jaar. Voor jou en voor je ouders een unieke ervaring. En dat is bijna net zo cool als het feit dat De Musical4daagse samenwerkt met 13 theaters in heel Nederland. In elke vakantie, 4 dagen zingen, dansen en acteren.

 

Je hebt geen ervaring nodig. Het theater is voor ieder kind.

 

Zie jij jezelf daar al staan?

Kriebels in je buik… Nog 1 minuut en dan sta jij op het toneel in de spotlights. Het publiek kijkt naar je en het is muisstil… En dan, het applaus… Het lijkt wel magisch.

Musical4daagse - Musical les in Theater De Lievekamp

Wat is belangrijk om te weten?

  • 25 t/m 28 oktober Lievekamp
  • 09:00 tot 14:00
  • 6 t/m 12 jaar
  • 4 dagen zingen, dansen en acteren

🍂🦔 WIJ WENSEN IEDEREEN ALVAST EEN HELE FIJNE HERFSTVAKANTIE! 🌂

 

egel