Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 9

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 9

 

Inhoud

  • Evenaarnieuws
    • Lockdown verlengd
      • toetsweken
      • (pre) adviezen
      • rapport en oudergesprekken
      • carnaval
      • voorleesdagen
    • Tussentijdse evaluatie online onderwijs
    • Anders arrangeren en inclusiever onderwijs
  • Nieuws van buiten
    • Inspiratieavond Ouders & Passend Onderwijs
    • Inspiratie-workshop 'Help, mijn hoofd zit vol!'

 

Evenaarnieuws

 

Lockdown verlengd

In de persconferentie van afgelopen dinsdag hebben we kunnen horen dat de lockdown tot in ieder geval 25 januari is verlengd. Gisteren hebben jullie al een bericht ontvangen waarin we hebben laten weten dat daarom het onderwijs op afstand en de noodopvang nog worden voorgezet zoals we dat nu al doen. Mochten er spullen moeten worden opgehaald of kleine aanpassingen zijn in het aanbod, dan horen jullie dat van de eigen leraar.

Uiteraard heeft deze tweede lockdown ook gevolgen voor de zaken die gepland staan. We gaan jullie in deze Even-Aardigheden op de hoogte brengen van wijzigingen en aanpassingen voor zover we daar op dit moment al wat over kunnen zeggen.

 

Toetsweken

Ongeacht of we wel of niet open mogen op 25 januari, zullen er voor de voorjaarsvakantie in ieder geval geen citotoetsen worden afgenomen.

 

(Pre)Adviezen
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen worden de cito-toetsen niet afgenomen voor de voorjaarsvakantie. Dit betekent dat we de cito-toetsen dus niet meenemen in de advisering. Wij maken de (pre)adviezen met de leerkrachten van 6,7 en 8, de directeur en de ondersteuningsregisseur. Samen hebben wij een totaalbeeld van de leerlingen en baseren hier ons (pre)advies op. We zullen hierbij realistisch en kansrijk adviseren.

 

Rapport en oudergesprekken

De rapporten komen op donderdag 4 maart mee naar huis. Aansluitend zullen op dinsdag 9 en donderdag 11 maart de oudergesprekken gepland worden. Deze gesprekken zullen online zijn.

 

Carnaval

De carnavalsviering zal op vrijdag 12 februari op school doorgaan. Er is een alternatief programma, waarbij alle leerlingen in hun eigen klas blijven en een gezellig programma wordt aangeboden. Iedereen mag verkleed naar school toe komen.

 

Voorleesdagen

Voor de groepen 1 en 2 zal er een online voorlees ontbijt worden georganiseerd. Hoe en wanneer dit zal zijn, horen de ouders van deze groepen via de eigen leerkracht.

 

Tussentijdse evaluatie online onderwijs

Graag ontvangen we jullie reflectie op het thuisonderwijs van de afgelopen dagen zodat we ervaringen horen en waar mogelijk dingen kunnen aanpassen of meenemen binnen de ontwikkeling van ons (online) onderwijs.

Via deze link kunnen ouders, leerlingen en teamleden ons laten weten wat de ervaringen zijn.

 

Anders Arrangeren en inclusiever onderwijs

Binnen SAAM zijn er ontwikkelingen gaande rondom inclusiever onderwijs en anders arrangeren. In de bijlage is de brief bijgesloten waarin je  leest wat de huidige ontwikkelingen zijn. Mochten er vragen zijn over het anders arrangeren, neem dan gerust contact op met Ragmar Berendsen (ondersteuningsregisseur).

 


Nieuws van buiten

Inspiratieavond Ouders & Passend Onderwijs

In deze bijeenkomst op dinsdag 10 maart, georganiseerd door het samenwerkingsverband, kun je terecht met vragen over Passend Onderwijs. In de bijlage vind je het programma en de informatie over hoe je je kunt inschrijven voor deze inspirerende avond.

 

Inspiratie-workshop 'Help, mijn hoofd zit vol!'

"Help, mijn hoofd zit vol!" Centrum Jeugd en Gezin organiseert op 11 februari een online inspiratie-workshop rondom dit thema. Zie flyer voor meer informatie en om je aan te melden.