Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 1

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Startgesprekken
    • Social Media
    • Inloopochtend 16 september 
    • Leerlinggegevens
    • Wel of niet naar school
    • Open dag
    • Werkgroep verkeer
    • Gruiten
    • Traktaties
    • Enquête thuisonderwijs
    • Gezocht
    • Babynieuws
    • Foodtruckfestival Tjoeke Tjoeke Food Food
  • Nieuws van de MR
    • Wie zijn wij
    • Eerste vergadering
  • Nieuws van buiten
    • Typecursus
    • Muzelinck

Agenda

Donderdag     03 sep   Start-gesprekken

Dinsdag          08 sep   Start-gesprekken

Dinsdag          15 sep   Studiedag (ALLE KINDEREN VRIJ)

Donderdag     17 sep   Even-Aardigheden 2


Evenaarnieuws

Startgesprekken

Afgelopen dinsdag heeft iedereen een bericht ontvangen over de routing rondom de startgesprekken van vandaag en a.s. dinsdag. Wij verzoeken jullie deze maatregelen echt op te volgen, voor de veiligheid van iedereen. 

 

Sociale media

Vanaf dit schooljaar zijn wij naast Twitter, ook te volgen op Facebook en Instagram. Kijk jij ook graag wat vaker mee om te zien wat we doen of waar we mee bezig zijn op school? Volg ons dan en deel onze berichten.

Inline imageInline image

 

Inloopochtend

In verband met de RIVM richtlijnen komt de inloopochtend van 16 september helaas te vervallen. 

 

Leerlinggegevens

Wanneer er wijzigingen zijn in leerlinggegevens, vergeet deze dan niet door te geven aan de administratie. Hierbij denken we aan telefoonnummers, adresgegevens, noodadressen, doktersgegevens, allergieën en medicijngebruik.

 

Wel of niet naar school

Er blijven vragen komen over wanneer kinderen wel of niet naar school toe mogen komen.

Hierbij nogmaals de regels van het RIVM. Ook is er in de bijlage een beslisboom bijgesloten. Dit kan helpen om de beslissing te maken of een kind wel of niet naar school toe mag.

 

De richtlijnen van het RIVM op een rijtje

  • Bij milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden en/of plotseling verlies van reuk of smaak: laat je testen en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is (dit geldt niet voor kinderen tot en met groep 2)  
  • Bij koorts of benauwdheid blijft iedereen in het huishouden thuis
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op Covid-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg je klachten? Dan laat je je testen
  • Kom je terug uit een Covid-19-risicogebied, dan hoeven kinderen tot 12 jaar niet in quarantaine. Wel moeten ze thuisblijven als ze klachten krijgen

 

Open Dag

Op vrijdag 25 september is er weer een open dag op Daltonschool De Evenaar. Dit jaar zal het iets anders zijn dan andere jaren want door de RIVM richtlijnen is een spontane inloop helaas niet mogelijk. We willen nieuwe ouders vragen om vooraf een afspraak voor deze dag in te plannen. Dit kan door te bellen naar 0412-691166.

opendag

Werkgroep verkeer

De verkeersveiligheid rondom de school heeft continue onze aandacht. Daarom herhalen wij hier nog maar eens dat we het prettig vinden als kinderen zo min mogelijk met de auto gebracht worden. Met de fiets of lopend naar school zijn de beste opties.

Wanneer je kind met de fiets naar school komt, bespreek dan de volgende punten:

  • je loopt op de helling en op het schoolplein (niet fietsen!)
  • je fietst altijd in de juiste richting van het verkeer

Voor onze school is een gele stoeprand aangelegd. Bij een gele stoeprand is het verboden te parkeren!

 

Gruiten

Wij willen jullie er aan herinneren dat wij een gruitenschool zijn. Dit wil zeggen dat we tijdens de ochtendpauze groenten of fruit eten. Koeken, bifi-worstjes, kaas e.d. zijn niet toegestaan.

 

Traktaties

In verband met de RIVM richtlijnen, houden wij ons nog steeds aan de afspraak om verpakte (gekochte/geen zelf gemaakte) traktaties uit te delen.  

 

Enquête thuisonderwijs

Voor de zomervakantie hebben we een enquête uitgezet om een beeld te krijgen van hoe het thuisonderwijs ervaren is tijdens de lockdown. Fijn dat zoveel mensen hierop gereageerd hebben. We zijn blij met de resultaten uit deze enquête. De uislag is besproken in de MR. De meeste ouders hebben aangegeven tevreden te zijn over de manier waarop het thuisonderwijs is vorm gegeven. Ook hebben we zinvolle tips gehad die we mee zullen nemen in plannen voor de toekomst.

 

Gezocht

Voor het handvaardigheidlokaal zijn wij weer op zoek naar eierdozen. Eierdozen mogen afgegeven worden bij juffrouw Anouchka. Haar lokaal is bij de hoofdingang.

 

Babynieuws

Vreugdevol nieuws! Juf Sharon, die voor de zomervakantie de instroomgroep met Loes Mulders draaide, is op 24 juli bevallen van een wonderschone zoon. Hij heet Roan. Sharon, haar vriend Rick en baby Roan maken het goed.

roan

 

Foodtruckfestival Tjoeke Tjoeke Food Food

Van 4 t/m 6 september wordt door evenementenorganisatie Bruisend het foodtruckfestival Tjoeke Tjoeke Food Food georganiseerd op parkeerterrein Rusheuvel. Donderdagmiddag zal het terrein van hekken worden voorzien. Hierdoor kan het tijdens de startgesprekken en vrijdag wat lastiger zijn om te parkeren.


Nieuws van de MR

Wie zijn wij?

mr

 

Eerste vergadering

Afgelopen maandag hebben wij onze eerste vergadering van het schooljaar gehad. We zijn weer bij elkaar gekomen op school, netjes op 1,5 afstand van elkaar. Toch fijner vergaderen, dan via Teams. De ondersteuningsregisseur heeft zich voorgesteld en haar eerste bevindingen met de MR gedeeld. De komende periode zullen wij als MR nauw betrokken zijn bij het hele zorgtraject. Daarnaast hebben we het gehad over de start van het schooljaar, de corona-maatregelen (ook toekomstgericht) en hebben we onze jaarplanning kritisch bekeken. We gaan er weer een goed MR jaar van maken.

 


Typecursus

Via onze school worden meerder typecursussen aangeboden. 

Op school kan een klassikale typecursus gevolgd worden bij Typetuin. Daarnaast is een online typecursus beschikaar via The house of typing.

 

Voor uitgebreide info over de klassikale typecursus verwijzen wij jullie naar de brief in de bijlage.

   Startdatum:       woensdag 30 september 2020

   Lestijd:              14:15 tot 15:15 uur

Aanmelden kan via https://www.typetuin.nl/aanmelden/start.

 

Informatie over de online cusus is te vinden op de site van the house of typing. 

Doe de proefles via https://www.thehouseoftyping.nl/gratis-proefles 

Inschrijven kan tot en met dinsdag 8 september via https://www.inschrijventypecursus.nl/. Vul de schoolcode in: ADNM 15210 

 

Muzelinck

In de bijlage vinden jullie de flyer van het cursusaanbod van de Muzelinck voor 2020-2021.

Inline image


 

Wij wensen iedereen alvast een heel fijn weekend!

Team De Evenaar