Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 16
 

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 16

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaar Nieuws
    • Afspraken vanaf 11 mei
  • Nieuws van buiten
    •  enquête SEC

 


Agenda

 

Maandag     11 mei   Start
Maandag     18 mei   Schoolfotograaf
Dinsdag       19 mei   Schoolfotograaf
Donderdag  21 mei   Hemelvaart (vrije dag)
Vrijdag         22 mei   Roostervrije dag

 


Evenaar Nieuws

Afspraken vanaf 11 mei
Als we volgende week weer naar school gaan, zullen er veel zaken anders zijn. Deze afspraken zijn gemaakt met het hele team;

verjaardagen 

Verjaardagen mogen op school gevierd worden. Hier kunnen in geen enkele klas ouders bij aanwezig zijn. Er mogen alleen verpakte traktaties worden uitgedeeld. Kinderen gaan niet naar leerkrachten in andere groepen. 

Kunstweken 

De kunstweken komen te vervallen. Daarmee ook de kunsttentoonstelling van woensdag 27 mei. 

Eindmusical 

Het repeteren van de eindmusical wordt een probleem. Hoe dit eventueel toch vorm gegeven kan worden, daarover wordt nog nagedacht. We houden er rekening mee dat de eindmusical helaas niet door kan gaan dit schooljaar. 

Afscheidsavond groepen 8 

Er komt een afscheidsavond voor de groepen 8. Hoe deze ingevuld gaat worden, is nog niet bekend. Of er ouders bij aanwezig kunnen zijn, is ook nog niet duidelijk. Wat het ook gaat worden, we gaan er voor de kinderen een mooi feest van maken.

Spreekbeurt 

Kinderen die dit graag willen, mogen hun speekbeurt nog voorbereiden en presenteren in de klas. Dit is dus niet verplicht. Hiervoor zal de leerkracht een schema maken. De leraar zal dit inventariseren via SchouderCom.

Schoolbieb 

Kinderen kunnen vanaf 11 mei weer naar de schoolbieb. Deze zal dagelijks geopend worden door onze collega’s Janny Vossenberg en Truus van der Meijden.   

Stagiaires 

Er zullen voorlopig geen stagiaires in de groepen aanwezig zijn m.u.v. de LIO stagiaires. 

Chromebooks 

Wanneer je kind voor het eerst weer naar school komt, dus maandag of dinsdag, moeten de chromebooks van school weer mee terug. Deze worden in de klas door de leerkrachten gecontroleerd en geregistreerd. Daarna zijn deze in de klas weer te gebruiken.

VERGEET JE GELEENDE CHROMEBOOK NIET!

Juffen- en Meesterdag 

Helaas zullen de juffen- en meesterdag dit jaar niet door kunnen gaan, omdat er geen ouders in de school mogen zijn. 

Brengen/halen 

Eén ouder van de groepen 1 en 2 mag het schoolplein op en met hun kind mee lopen tot de deur. Tijdens het ophalen wachten de ouders van de groepen 1 en 2 op gepaste afstand van elkaar op het plein. Andere ouders wachten buiten op de parkeerplaats. 

Ouders vanaf groep 3 mogen niet op het schoolplein komen.

Wellicht dat de kinderen vanaf groep 5 zelf naar school en naar huis kunnen gaan. Ouders maken hier natuurlijk zelf een keuze in.
Vragen of meldingen aan de leraren lopen enkel via SchouderCom, niet op het schoolplein of in de school. 

Nieuwe kleuters 

Instromers die onlangs 4 jaar zijn geworden mogen vanaf 11 mei starten in de klas. Juf Loes en Juf Sharon zullen deze week telefonisch contact met jullie opnemen om hier afspraken over te maken. 

Schoolfotograaf 

Op maandag 18 mei en dinsdag 19 mei komt de schoolfotograaf. Er zullen portretfoto’s en groepsfoto’s gemaakt worden. Om organisatorische redenen zullen er geen broertjes/zusjes foto’s gemaakt worden. 

Ambulant begeleiders 

Ambulant begeleiders mogen niet in de school. Hoe dit verder opgepakt wordt, zal met desbetreffende ouders gecommuniceerd worden.

Gesprekken 

Gesprekken kunnen worden gepland via Schoudercom en worden gevoerd via de telefoon of Teams.

Schoonmaak 

Er zal extra aandacht zijn voor de schoonmaak in iedere klas. Van SAAM* ontvangen we deze week materialen.  

Plek in de klas 

In tegenstelling tot hoe we normaal werken, zal nu elk kind een vaste plek krijgen in de klas. 

Pauze 

Zowel voor- als tussen de middag hebben alle kinderen een pauze van een half uur waarin zij buitenspelen. Daarnaast is er een kwartier voor de fruitpauze en lunchpauze.

 

 

Nieuws van buiten

Enquête vanuit SEC

Wij, Liede Faber en Simone Langhout, zijn bezig met een onderzoek voor ons afstuderen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Vanuit het Sport Expertise Centrum onderzoeken wij de behoefte aan sport en bewegen op en rondom school.

Met de uitkomsten van deze enquête brengen wij een advies uit voor het ontwerpen van passend naschools sportaanbod op en rondom school! De enquête is anoniem en kunt u invullen samen met uw kind. Heeft u meerdere kinderen dan heeft u de mogelijkheid om de enquête meerdere keren in te vullen. Deze enquête vraagt maximaal vijf minuten van uw tijd.

 

Middels onderstaande link kunt u de enquête starten. Bij voorbaat willen wij u bedanken voor het meewerken aan dit onderzoek!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScx79N1n1yCGTGXoWV7yLN8yaw6miqf_hEQ1kQU_98cFNA_qw/viewform?usp=sf_link

 

Met vriendelijke groet,

 

Liede Faber en Simone Langhout.