Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 7

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 7

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Aankondiging brief: Overgang OV naar OR en financiële afwikkeling
    • Nieuwe leraar voor groep 1-2
    • Doneeractie
    • Kerstviering
    • Wie kan ons helpen
  •  Daltonparels
    • Daltonparel groep 5-6
  • Nieuws van buiten
    • SEC on tour, 22 december

Agenda

Vrijdag             04 december    Sinterklaasviering

Maandag         07 december    Studiedag ALLE KINDEREN VRIJ

Dinsdag           08 december    Proefcito groep 8

                                                 Doneeractie 'Eten Over?' regio Oss

Woensdag       09 december    Proefcito groep 8

                                                 Doneeractie 'Eten Over?' regio Oss

Donderdag      17 december    Even-Aardigheden 8


Evenaarnieuws

 

Brief: Overgang OV naar OR en financiële afwikkeling

Vorige week heeft iedereen de brief ontvangen van de OV inzake de financiële afwikkeling nu we overgaan naar een OR. Mocht je hier nog niks mee gedaan hebben, dan verzoeken wij je het antwoordstrookje in te leveren bij de leraar van je kind(eren voor vrijdag 11 december a.s. Formulieren die na deze datum worden ingeleverd worden niet meer in behandeling genomen. Er wordt daarmee automatisch gekozen voor de optie om te doneren.

 

Nieuwe leraar voor groep 1-2

Na het plotselinge vertrek van juf Maaike uit groep 1-2 hebben wij meteen een vacature geplaatst. Na een sollicitatieprocedure te hebben doorlopen, zijn wij erg verheugd om nu te kunnen melden dat per 1 januari 2021 een nieuwe leraar is aangesteld. Juf Judy Goedhart komt terug naar De Evenaar. Voor veel kinderen en ouders is zij al een bekend gezicht. Judy zal aanwezig zijn van maandag t/m donderdag. Elke vrijdag zal meester Kevin Segbars in de groep zijn. 

 

Doneeractie

Zoals andere jaren, willen we ook nu weer denken aan de mensen voor wie de decembermaand niet altijd even gemakkelijk is. De werkgroep kerst heeft opnieuw gekozen om in deze coronatijd een Osse organisatie te steunen. De keus is gevallen op 'Eten Over? regio Oss'. Er zullen kerstpakketten met luxe, houdbare levensmiddelen gedoneerd worden.

 

In iedere groep zal op dinsdag 8 en woensdag 9 december een grote doos staan. Alle kinderen mogen iets van levensmiddelen of andere 'luxe'-producten mee naar school brengen om in de doos te plaatsen. In de bijlage vinden jullie een brief met verder info en een lijst van zeer welkome producten.

 

Kerstviering

We zitten nog midden in het Sinterklaasfeest en toch ontvangen jullie nu al informatie over onze kerstviering. Deze staat gepland op vrijdag 18 december. Vanzelfsprekend zal deze ook corona-proof georganiseerd gaan worden.

We starten dit jaar weer met een kerstontbijt op school. Ieder kind mag feestelijk gekleed naar school toe komen en neemt een ontbijt mee voor zichzelf. Maak er echt iets speciaals van! Geef aub ook eigen drinken mee voor bij het ontbijt.

ontbijt

 

Na het eten gaan we kijken naar de kerstmusical 'De Magische Arrenslee', welke wordt opgevoerd door de kinderen van groep 7. Ook gaan we kerststukjes maken. Voor de kerststukjes mogen alle kinderen in de week voor 18 december wat decoratie meebrengen. Denk aan kleine kerstballetjes, lint, slingertjes o.i.d.  De werkgroep kerst zorgt voor bakjes, oase en groene takken. De kerststukjes zullen deze vrijdag ook weer mee naar huis gaan, zodat iedereen er in de vakantie van kan genieten of er iemand blij mee kan maken. 

 

Tijdens de ochtendpauze eten alle kinderen hun eigen fruit en drinken zoals gewoonlijk. De dag wordt afgesloten in de eigen klas met een lekkere beker chocolademelk met slagroom. Om 12.30 uur is de school uit en begint de kerstvakantie.

 

Het belooft weer een sfeervolle ochtend te worden.

 

Wie kan ons helpen?

De werkgroep kerst wil graag het schoolplein mooi in kerstsfeer brengen voor de kerstviering op 18 december. Daarom zijn we op zoek naar iemand die in het bezit is van een auto met aanhanger en in de gelegenheid is om op 8 of 9 december mee een aantal kerstbomen kan ophalen. 

Mocht je dit kunnen en willen doen, neem dan contact op met juf Chantal, Eventmanager.


Daltonparels dp

Daltonparel uit groep 5-6

Deze week is er weer een mooie daltonparel openbaar gemaakt. Dit keer komt die uit de groep 5-6. Via https://daltonschooldeevenaar.schoudercom.nl/forums/977260-forum-van-5-6 is de daltonparel te bekijken.


Nieuws van Buiten

 

SEC on Tour, 22 december

Wil jij in de kerstvakantie sporten en gamen combineren, kom dan naar de Esports Showcase! 
Inschrijven kan via:  https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/esports-showcase-ochtend/ (Ochtend)

https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/esports-showcase-middag/  (Middag)

De activiteit is in de Rusheuvel en helemaal GRATIS!!

Inline image

 


Wij wensen iedereen een gezellige pakjesavond.

sint