Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 6

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 6

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Aankondiging brief: Overgang OV naar OR en financiële afwikkeling
    • Beslisboom
    • Sociale vaardigheidstraining
    • Daltonstars
    • Sinterklaas
  •  Daltonparels
    • Daltonparel groep 1b
    • Daltonparel groep 5
  • Nieuws van buiten
    • SEC on tour
    • Superboek

Agenda

Maandag         23 november    Daltonstars

Woensdag       25 november    Daltonstars

Vrijdag             27 november    Daltonstars

Dinsdag           01 december    Info-avond nieuwe kleuters GEANNULEERD

Donderdag      03 december    Even-Aardigheden 7


Evenaarnieuws

 

Aankondiging brief: Overgang OV naar OR en financiële afwikkeling

In 2018 heeft u als ouder een brief ontvangen van SAAM* over de vrijwillige ouderbijdrage. Daarin staat dat in afstemming met alle directeuren geconcludeerd is dat activiteiten wezenlijk zijn voor alle kinderen. SAAM* noemt het daarom gewoon onderwijs en daarmee valt ook de verantwoordelijkheid en de kosten voor rekening van SAAM*. Met ingang van schooljaar 2020-2021 zal dan ook niet meer aan ouders om een ouderbijdrage gevraagd worden.

De bijdrage die SAAM* per kind uitgeeft, komt in beheer van De Evenaar. De Oudervereniging van De Evenaar zal daarom op termijn omgezet worden in een ouderraad. Deze ouderraad zal nog steeds alle activiteiten organiseren. De bekostiging is nu echter afkomstig vanuit SAAM*. Voorheen lag de inning, het beheer en de besteding van de ouderbijdrage volledig bij de OV en hadden ouders hier inspraak over tijdens de Algemene Leden Vergaderingen die jaarlijks werden gehouden. Er was hierbij geen inmenging vanuit school. Vanaf dit schooljaar ligt de totale bekosting volledig bij school. Voor de kinderen zal er niks veranderen.

 

Binnenkort krijgt elk gezin die in het verleden ouderbijdrage betaald hebben een brief, waarin uiteengezet wordt wat de overgang van de OV naar de OR zal betekenen voor de gelden die momenteel nog in kas zitten. Via een antwoordstrook op deze brief, kunnen ouders aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat. 

 

 

Beslisboom

Door Boink (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) en AJN Jeugdartsen Nederland is de beslisboom ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM. Het is een leidraad voor ouders en medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs. Met de beslisboom kun je beoordelen of een kind wel of niet naar de kinderopvang/school mag. Er is één beslisboom voor kinderen van 0 jaar t/m groep 8. 

Deze beslisboom is al vaker met jullie gedeeld, maar wordt regelmatig aangepast n.a.v. (ver)nieuw(de)e inzichten en regelgeving. In de bijlage de actuele versie van de beslisboom. 

 

Op dit moment mag een kind niet naar school wanneer:

  • het kind koorts (38,0 of hoger) of benauwdheid heeft
  • het kind meer dan incidenteel hoest
  • iemand binnen het huishouden van het kind corona heeft
  • een huisgenoot van het kind koorts (38,0 graden of hoger) of last van benauwdheid heeft
  • het in de afgelopen 10 dagen contact gehad heeft met iemand die corona heeft

Een ziek kind blijft thuis tot het minimaal 24 uur geen benauwdheid, (meer dan incidenteel) hoesten of koorts meer heeft gehad. En zolang het kind nog in een quarantaineperiode zit.

 

Bij ziekmelding om één van bovengenoemde klachten, zal de leraar op de eerste dag contact opnemen om af te spreken of en hoe thuisonderwijs mogelijk is.

 

 

Sociale vaardigheidstraining

In januari gaat de Sociale Vaardigheidstraining van start. Deze preventieve training wordt gegeven onder schooltijd en is geschikt voor kinderen uit de groepen 4-8 die extra hulp kunnen gebruiken om te komen tot positieve sociale interactie. Iets voor jullie kind? Meer informatie vindt je in de bijlage. Inschrijven kan bij de eigen leraar tot 27 november.

 

 

Daltonstars

Volgende week zijn de daltonstars. Het is superleuk om te zien hoe iedereen al bezig is met de voorbereidingen. Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om ouders toe te laten bij de daltonstars. We hopen dat jullie via de blogs op Schoudercom toch een indruk kunnen krijgen van de optredens. 

 

sint

Sinterklaas 

Op vrijdag 4 december gaan wij de Sint verwelkomen op Daltonschool de Evenaar. Vanwege de maatregelen rondom corona is het dit jaar voor ouders niet mogelijk om bij de aankomst van de Sint aanwezig te zijn. Wij hebben er daarom ook voor gekozen om de ontvangst in de school plaats te laten vinden. Je kunt je kind om 8.20 uur gewoon naar de klas laten gaan. Zorg ervoor dat je kind deze dag gewoon fruit en drinken bij zich heeft.

 

Als je kind een allergie heeft waardoor hij/zij geen kruidnoten mag hebben, wil je dan zelf zorgen voor een bakje oid met een vervangende traktatie voor deze dagen. Je kan dit bakje zo snel mogelijk afgeven bij de eigen leerkracht. Als de kinderen in de komende periode kruidnoten krijgen, kan jullie kind iets van zichzelf pakken. Alvast bedankt voor de medewerking.

 

Op 4 december zullen we er een leuke dag van maken met bezoekjes aan de Sint voor de groepen 1 t/m 5, gezellige activiteiten in de klas en surprises in de bovenbouw. Altijd weer een spannende tijd met veel leuke verrassingen!

 

Mochten jullie vragen/opmerkingen hebben, dan kun je deze via Schoudercom aan juf Chantal (groep 1A, Eventmanager) mailen.

 

De Sint werkgroep  


Daltonparels dp

Daltonparels uit groep 1b en groep 5

Deze week zijn er weer twee mooie daltonparels openbaar gemaakt. Dit keer komen ze uit de groepen 1b en 5. Via deze link zijn de daltonparels te bekijken.  

 


 

Nieuws van buiten

 

SEC on tour 

SEC on tour; een gratis aanbod voor iedereen die dat leuk vindt. Op maandag is Niels Klein Baltink aanwezig bij O.S.S.'20. Dinsdag een collega van hem bij MHC. Meer info is te vinden in de bijlage.

sec-1 sec-2

 

Superboek 

Wist je dat je ook kunt luisteren naar boeken? Bij Superboek vind je de meeste en leukste gesproken boeken voor alle leeftijden. En lid worden is tot 18 jaar helemaal gratis!
Neem snel een kijkje op Superboek.nl 

6-12 jaar