Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 5

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 5

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Communicatie rondom Covis-19
    • Inloopochtend
    • Dalton, Wist je dat.......
    • Vertrouwenspersoon
    • Samen voor leesplezier
    • Hoofdluiscontrole
  •  Daltonparels
    • Daltonparel groep 1A
    • Daltonparel groep 4A

Agenda

 

Donderdag      5 november       Even-Aardigheden 5

Dinsdag          10 november      Inloopochtend (VERVALLEN)

Donderdag      12 november     Info-avond VO groepen 7 en 8

Donderdag      19 november     Even-Aardigheden 6


Evenaarnieuws

 

Communicatie rondom Covid-19

Met het oplopende aantal corona besmettingen in Nederland, krijgen ook wij op Daltonschool de Evenaar steeds meer te maken met besmettingen in de omgeving van de school. Omdat we ervoor kiezen open en zorgvuldig te communiceren worden vanaf deze week berichten gestuurd naar aanleiding van de impact die corona heeft op de school(gemeenschap). Ondanks dat we ons realiseren dat het aantal berichten zal groeien, houden we toch vast aan ons uitgangspunt te communiceren bij besmettingen van collega’s, kinderen of huisgenoten. Dit doen we omdat we vanuit betrokkenheid iedereen in de gelegenheid willen stellen eigen afwegingen te kunnen maken. Want ook wat betreft corona heeft ieder te maken met een eigen context die wij niet altijd kunnen inschatten.

 

Wanneer blijft een kind thuis?

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen bij neusverkoudheid gewoon naar school, behalve:

  • als het kind ook andere klachten heeft die passen bij corona;
  • als het kind een huisgenoot is van iemand met corona;
  • als een huisgenoot van het kind naast milde corona klachten ook last heeft van koorts of benauwdheid: alle gezinsleden, ook de kinderen, blijven in dat geval thuis tot een negatieve testuitslag is ontvangen. 

Kinderen die op de basisschool zitten hoeven niet getest te worden als ze klachten hebben die passen bij corona. Is uw kind erg ziek? Neem dan contact op met de huisarts. Die kan besluiten uw kind toch te testen. Ook kinderen die klachten krijgen nadat ze in contact zijn geweest met iemand met corona kunnen getest worden. Neem dan contact op met de GGD in onze regio: https://www.ggdhvb.nl/ . Houd uw kinderen thuis totdat de testuitslag bekend is. 

 

Inloopochtend

Wij vinden het belangrijk dat ouders betrokken worden bij het onderwijs in onze school. Kinderen zijn trots op hun vorderingen en willen dit graag delen. Daarom organiseren wij zo'n 5 keer per schooljaar een inloopochtend. Helaas kunnen wij vanwege de maatregelen rondom corona, al geruime tijd geen ouders in de school toelaten. We zijn daarom op zoek naar een andere manier om invulling te geven aan de inloopochtenden. Twee klassen hebben binnenkort een pilot met een digitaal contactmoment als vervanging. Wanneer dit goed werkt, zal het ook in meerdere klassen worden ingezet. Jullie ontvangen dan van de leraar meer informatie. 

 

Dalton

Visitatie van de Nederlandse Daltonvereniging - Campus Columbus | Dalton  Kindcentrum Wist je dat……. 
 
elke daltonschool eens in de zoveel jaar wordt gevisiteerd door visiteurs vanuit de daltonvereniging? Als de visiteurs komen, lezen ze eerst goed de informatie over de school door. Ook komen ze op bezoek. Tijdens het bezoek worden ze vaak rondgeleid door leerlingen en bekijken de visiteurs hoe er gewerkt wordt. Ze voeren ook gesprekken met leerlingen, leraren, ouders en met de daltoncoördinator en directeur. Na afloop krijgt de school een verslag over het bezoek. Daarin staan allerlei tips om het daltononderwijs nog beter te maken.  

 

Vertrouwenspersoon

Wanneer een kind zich op school niet veilig voelt, als er gepest wordt of als een kind vindt dat anderen zich vervelend gedragen, dan kunnen zij daarover in gesprek met een vertrouwenspersoon. Juf Mariëlle en juf Daniëlle zijn de vertrouwenspersonen van De Evenaar. Zij zijn deze week in alle klassen geweest, om uit te leggen dat kinderen altijd bij hen terecht kunnen. Wat kinderen hen ook vertellen, zij zullen er voorzichtig mee omgaan.
In de bijlage is de folder te vinden die besproken is in de klassen.

 

Samen voor leesplezier

Er zijn dit jaar veel bonnetjes van Boekhandel Derijks ingeleverd naar aanleiding van de actie tijdens de Kinderboekenweek. In totaal konden we voor €41,- boeken uitkiezen. Hier zijn wij hartstikke blij mee en daar willen we jullie voor bedanken. Samen gaan we voor meer leesplezier op school!

 

ea5

 

Hoofdluiscontrole 

Normaal gesproken controleren we op regelmatige tijden alle kinderen op hoofdluis. We streven ernaar om de controle in de eerste week na iedere vakantie te laten plaatsvinden. Alleen door een gezamenlijke aanpak met ouders, kan een hoofdluisprobleem worden voorkomen. 
In verband met de maatregelen rondom corona, vinden de gebruikelijke controles op school nu niet plaats. We 
willen jullie daarom verzoeken om thuis extra aandacht hieraan te besteden.

 

Welkom bij De Skulpe

Als je controleert op hoofdluis, kijk dan goed tussen de haren. Vooral in de haren achter de oren en in de nek. De hoofdluizen zijn zo groot als een sesamzaadje en bewegen. Zie je doorzichtige of grijswitte puntjes die aan de haren kleven? Dat zijn de eitjes van de hoofdluis (neten).

Als je hoofdluis hebt ontdekt, controleer dan ook alle gezinsleden, en vertel directe contacten dat jij of een van je gezinsleden hoofdluis heeft. Denk hierbij aan school, kinderopvang, ouders van vrienden van de kinderen, sportclubs, opa's en oma's etc. Zij kunnen zich dan ook (laten) controleren op hoofdluis.

 


Daltonparels dp

Daltonparel groep 1a

Hierbij de link naar de daltonparel van groep 1a.
Daltonparel 1a

 

 

Daltonparel groep 4a 

Hierbij de link naar de interactieve Daltonparel van groep 4a.

Daltonparel 4a