Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 3

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 3

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Protocollen
    • Maatregelen op Daltonschool De Evenaar
    • Mobiele telefoon op school
    • Dalton
    • Beslisboom
    • Werkgroep verkeer
    • Sponsoring schoolkamp
    • Vacature GMR van SAAM*
    • Gezocht
  • Nieuws van buiten
    • Kinderboekenweek 'En Toen' in de bibliotheek
    • Jeugdtheater Spons

Agenda

Vrijdag             02 okt    Schoolkamp groepen 8

Maandag         05 okt    Studiedag (alle kinderen vrij)

Woensdag       07 okt    Voorleeswedstrijd groepen 6,7 en 8

Donderdag      15 okt    Afsluiting KinderBoekenWeek

Donderdag      15 okt    Even-Aardigheden 4


Evenaarnieuws

 

Protocollen

De strenge maar helaas noodzakelijke richtlijnen vanuit het RIVM kunnen het vervelende gevolg hebben dat kinderen niet naar school mogen komen (terwijl ze wel gewoon les kunnen volgen) of dat een leraar niet naar school mag komen.

We proberen er in beide situaties voor te zorgen dat het onderwijs zoveel mogelijk doorgaat. De afspraken die we daar in overleg met het team over hebben gemaakt zijn terug te lezen in twee protocollen: Onderwijs bij thuisquarantaine leerling en Onderwijs bij thuisquarantaine leraar. De protocollen vinden jullie in de bijlage.

We gaan met deze protocollen aan de slag. Met de ervaring die we hiermee opdoen is het mogelijk om ervan te leren en na te gaan hoe we dit leren op afstand kunnen verbeteren. Als je daarvoor suggesties hebt houden we ons daarvoor natuurlijk aanbevolen.

Ons uitgangspunt is dat we de continuïteit van het onderwijs zoveel mogelijk proberen te waarborgen in deze tijd.

 

Maatregelen op Daltonschool De Evenaar

De maatregelen zoals die zijn genomen aan de start van dit schooljaar zijn nog steeds van kracht. In verband met de huidige richtlijnen van het RIVM willen wij daarnaast kunnen nagaan wie ons gebouw heeft betreden bij een eventuele Covid-19 besmetting. Daarom zal er een bezoekersregistratie plaatsvinden voor iedereen die de school betreed voor langer dan 15 minuten.(dit is dan altijd op afspraak)

De gegevens die geregistreerd worden kunnen worden ingezien door een medewerker van school en worden na twee weken verwijderd.

De registratie vindt plaats via een QR code, die duidelijk zichtbaar bij de hoofdingang te vinden is.

 

De maatregel om ouders toe te laten op het schoolplein wordt vooralsnog niet aangepast. We blijven jullie dringend verzoeken om de anderhalve meter afstand tot elkaar te behouden, zodat deze maatregel niet hoeft worden te verscherpt.

 

 

Mobiele telefoon op school

Steeds meer kinderen hebben een mobiele telefoon. De afspraak binnen de school is dat mobiele telefoons onder schooltijd uit staan en ingeleverd worden bij de leraar. Soms worden mobiele telefoons gebruikt ter ondersteuning van de les. De leraar zal dit dan duidelijk communiceren.

Het is wenselijk dat ouders het social media gebruik volgen van hun kinderen en daar duidelijke afspraken over maken.

 

Dalton

Wist je dat………. 
 
De Nederlands Daltonvereniging in 1931 is opgericht? De leden van de vereniging willen dat er op een daltonschool goed daltononderwijs gegeven wordt. De vereniging vindt dat de leraren daarvoor een extra opleiding moeten volgen over daltononderwijs. Wanneer deze opleiding is afgerond, ontvangen de leraren het daltoncertificaat.   

daltonlogo

 

Beslisboom

Op 18 september 2020 heeft de overheid besloten om de regels voor neusverkouden kinderen van 7 t/m 12 jaar gelijk te trekken aan de regels voor kinderen van 0 t/m 6 jaar.
In de bijlage daarom de nieuwste beslisboom waarmee je kunt beoordelen of een verkouden kind wel of niet naar school toe mag.

 

Werkgroep verkeer

Voor het verkeersproject "Zien en gezien worden" wat medio november zal plaatsvinden, zijn wij op zoek naar een eigenaar of medewerker van een fietsenwinkel. Deze fietsendeskundige zal tijdens dit project de fietsen van de kinderen uit groep 6 keuren. Wij zullen uw winkel vermelden in de Evenaardigheden en in een blog op de website. De datum zal in overleg zijn.

Zou u ons hiermee willen helpen, dan kunt u contact opnemen met juf Renée, reneevanderheijden@saamscholen.nl

 

Sponsoring schoolkamp

Graag willen wij de volgende winkels enorm bedanken voor de sponsoring van het schoolkamp. Wij hebben mogen genieten van het heerlijke brood van Bakker Bart en het fruit en de groenten van Tarimer Market in de Peperstraat. SUPER VEEL DANK!!

 

        Bakker Bart-franchisers claimen 25 miljoen - Bakkerswereld        Tarimer Market | Frank van der Most | Flickr                                                 

 

Vacature GMR van SAAM*

SAAM* is op zoek naar twee GMR ouderleden en één GMR personeelslid. Lijkt het je interessant om je in te zetten voor alle scholen binnen de stichting, bekijk dan de vacature welke is bijgesloten in de bijlage. De GMR komt minimaal zeven keer per jaar bijeen in de avonduren. Solliciteren kan tot vrijdag 6 november.

 

Gezocht

Voor het handvaardigheid lokaal zijn we op zoek naar keukenrollen (geen wc rollen, die hebben we voldoende) We zouden het ook fijn vinden als jullie thuis voor ons bierdopjes willen sparen en dopjes van sap/melk pakken enz. 

Jullie mogen deze bij de eigen leerkracht inleveren. 


Nieuws van Buiten


Kinderboekenweek ‘En Toen’ in de Bibliotheek

Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar met het thema geschiedenis! Twaalf dagen lang staat in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken alles in het teken van 'En Toen'.

 

20 Web Jeugd KBW algemeen


We gaan, tijdens de kinderboekenweek, terug in de tijd. Want:

  • Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.
  • Alle geschiedenis vind je in boeken. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid.
  • Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ontdek werelden uit het verleden door het lezen van boeken!


Speurtocht door jouw omgeving!

Maak een reis door de tijd in je eigen stad of dorp. Haal je gratis routeboekje met plattegrond op bij jouw bibliotheek of download ze hier en bezoek 8 historische plekken, dicht bij jou in de buurt.

Op iedere plek kun je een QR-code scannen waardoor je een filmpje ziet uit een historisch boek, maak dan de opdracht die in het boekje staat.

Ben je op alle plekken geweest? Ga dan naar de Bibliotheek, doe de laatste opdracht en maak kans op een mooie prijs. 

 

Jeugdtheater Spons

spons